Nova publikacija iz Forumove kreativne radionice: Knjiga dobrih ideja

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Škole iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Ujedinjenog kraljevstva su tijekom projekta „Pokreni promjenu – prihvaćanje različitosti kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“ provele 40 projekata promovirajući vrijednosti socijalne pravde, različitosti i kritičkog mišljenja. Primjeri dobre prakse ovih projekata prikupljeni su u Knjizi dobrih ideja kako bi poslužili svima onima koji rade s djecom i mladima kao inspiracija kako se mogu pokretati pozitivne promjene u razredima, školama i lokalnim zajednicama.

Teme projekata su različite, od rada na poboljšanju razredne i školske zajednice, do rada u lokalnoj zajednici i promišljanju o različitim socijalnim problemima koje su smatrane važnim iz perspektive učenika. Najvažniji pristup u projektima je pristup usmjeren prema učeniku – koje probleme učenici prepoznaju i smatraju važnim te pružanje podrške kako bi oni sami dali doprinos njihovom rješavanju.

Knjiga dobrih ideja je pisana na engleskom jeziku i nadamo se da ćete uživati u kreativnosti i raznovrsnosti projekata.

*****

Podsjetimo, projekt „Pokreni promjenu – prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“ ili skraćeno „Pokreni promjenu“ je europski projekt čiji je cilj prevencija radikalizacije u društvu te promocija demokratskih vrijednosti, osnovnih prava, interkulturalnog razumijevanja i aktivnog građanstva među mladima u četirima europskim zemljama (Hrvatska, Slovenija, Velika Britanija i Italija). Projektom se želi osnažiti učitelje, djecu, mlade te njihove roditelje u razumijevanju i prepoznavanju složenosti i izazova suvremenog društva, kao i jačati njihove osobne, socijalne i građanske kompetencije.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.