Search
Close this search box.

Nova publikacija: “Let’s Talk” – objavljena radna bilježnica za podršku mentalnom zdravlju mladih “Nitko nije kao ti”

Podijeli

Preuzmite publikaciju OVDJE.

Za početak nove nastavne i obrazovne godine, zadovoljstvo nam je da možemo dati doprinos u promicanju i zaštiti mentalnog zdravlja mladih. Naime, kroz međunarodni Erasmus+ projekt “Let’s Talk – razvoj rodno osjetljivog programa mentalnog zdravlja mladih” zadnje dvije godine učimo o tome kako najbolje podržati i zaštititi mentalno zdravlje mladih.

Nakon provedenog kvalitativnog istraživanja u četirima partnerskim zemljama o potrebama mladih i onih koji s njima rade, održanog pilot treninga, te razvoja kurikuluma edukacije za osobe koje rade s mladima, zadovoljstvo nam je što možemo objaviti i novu publikaciju za rad s mladima. Nazvali smo ju “Nitko nije kao ti! Pričajmo o mentalnom zdravlju: Radna bilježnica za mlade” a sadrži  različite vježbe, introspektivna pitanja, kao i strategije rješenja koje otvaraju mnoge teme i potiču razgovor o mentalnom zdravlju, odnosima, identitetu, spolu, rodu, komunikaciji i kreativnosti te određivanju i postizanju ciljeva.

Ova publikacija namijenjena je direktno mladima (ali i svima koji žele raditi na ovim temama na osobnom planu), pa ju se može gledati kao svojevrsni dnevnik i inspiraciju, ali i kao putokaz i alat za osoban rast i razvoj te otvaranje daljnje komunikacije i traženja podrške u navedenim temama. Želja nam je da vam ova radna bilježnica pomogne otvoriti teme koje su nam svima važne, kako bismo se što bolje povezali, komunicirali i razumjeli svoje emocije, ali i promišljali o tome što su naše snage. Ovo je i alat koji nam svima može pomoći u razumijevanju teme mentalnog zdravlja ili poslužiti kao dodatna podrška prilikom razgovora sa stručnjakom:injom (savjetodavateljem:com, psihologinjom, terapeut:kinjom) te za razgovor s njima o vježbi. Stoga ju nastavnici:ce, stručni:e suradnici:e i svi drugi koji rade s mladima u sustavu formalnog i neformalnog odgoja i obrazovanja i/ili rada u zajednici mogu koristiti i kao pomoćni alat u svojim programima s mladima. Ova publikacija ima i svoj prateći priručnik za osobe koje rade s mladima koji ćemo također uskoro objaviti.

Radna bilježnica “Nitko nije kao ti” dostupna je OVDJE. Nadamo se da će vam koristiti, a veselimo se i svakoj povratnoj informaciji iz prakse.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.