Nova publikacija: “Let’s Talk” – objavljena radna bilježnica za podršku mentalnom zdravlju mladih “Nitko nije kao ti”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Preuzmite publikaciju OVDJE.

Za početak nove nastavne i obrazovne godine, zadovoljstvo nam je da možemo dati doprinos u promicanju i zaštiti mentalnog zdravlja mladih. Naime, kroz međunarodni Erasmus+ projekt “Let’s Talk – razvoj rodno osjetljivog programa mentalnog zdravlja mladih” zadnje dvije godine učimo o tome kako najbolje podržati i zaštititi mentalno zdravlje mladih.

Nakon provedenog kvalitativnog istraživanja u četirima partnerskim zemljama o potrebama mladih i onih koji s njima rade, održanog pilot treninga, te razvoja kurikuluma edukacije za osobe koje rade s mladima, zadovoljstvo nam je što možemo objaviti i novu publikaciju za rad s mladima. Nazvali smo ju “Nitko nije kao ti! Pričajmo o mentalnom zdravlju: Radna bilježnica za mlade” a sadrži  različite vježbe, introspektivna pitanja, kao i strategije rješenja koje otvaraju mnoge teme i potiču razgovor o mentalnom zdravlju, odnosima, identitetu, spolu, rodu, komunikaciji i kreativnosti te određivanju i postizanju ciljeva.

Ova publikacija namijenjena je direktno mladima (ali i svima koji žele raditi na ovim temama na osobnom planu), pa ju se može gledati kao svojevrsni dnevnik i inspiraciju, ali i kao putokaz i alat za osoban rast i razvoj te otvaranje daljnje komunikacije i traženja podrške u navedenim temama. Želja nam je da vam ova radna bilježnica pomogne otvoriti teme koje su nam svima važne, kako bismo se što bolje povezali, komunicirali i razumjeli svoje emocije, ali i promišljali o tome što su naše snage. Ovo je i alat koji nam svima može pomoći u razumijevanju teme mentalnog zdravlja ili poslužiti kao dodatna podrška prilikom razgovora sa stručnjakom:injom (savjetodavateljem:com, psihologinjom, terapeut:kinjom) te za razgovor s njima o vježbi. Stoga ju nastavnici:ce, stručni:e suradnici:e i svi drugi koji rade s mladima u sustavu formalnog i neformalnog odgoja i obrazovanja i/ili rada u zajednici mogu koristiti i kao pomoćni alat u svojim programima s mladima. Ova publikacija ima i svoj prateći priručnik za osobe koje rade s mladima koji ćemo također uskoro objaviti.

Radna bilježnica “Nitko nije kao ti” dostupna je OVDJE. Nadamo se da će vam koristiti, a veselimo se i svakoj povratnoj informaciji iz prakse.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.