Search
Close this search box.

Nova suradnja GOOD inicijative i Grada Siska

Podijeli

Krajem ožujka ove godine, tri članice GOOD inicijativeCentar za mirovne studije, Gong i Forum za slobodu odgoja – zajedno su podnijele prijavu na javni poziv za edukaciju učitelja za provođenje Građanskog odgoja, objavljenog od strane Grada Siska. Prijedlog triju članica GOOD inicijative prihvaćen je početkom svibnja.

GOOD inicijativa i njezine članice već niz godina provode seminare stručnog usavršavanja za nastavnike i nastavnice iz cijele Hrvatske. Do sada je GOOD inicijativa preko svojih članica sudjelovala u stručnom usavršavanju i pripremi nastavnica i nastavnika za provođenje Građanskog odgoja i obrazovanja u školama gradova Rijeke, Siska i Osijeka te Krapinsko-zagorske, Primorsko-goranske i Istarske županije. 

Stručno usavršavanje za provođenje Građanskog odgoja i obrazovanja provodit ćemo za 20 nastavnika i nastavnica osnovnih škola kojima je osnivač Grad Sisak. Program stručnog usavršavanja pokriva sljedeće module: Uvod u ljudska prava, Participativna metodika, Politička pismenost, Medijska pismenost, Obrazovanjem protiv korupcije, Osnovni seminar medijacije i Volontiranje u radu s djecom i mladima.

Ukupno trajanje programa je 92 sata, a sudionicima će za svaki završeni modul biti izdana potvrda o stručnom usavršavanju.

Grad Sisak jedan je od 12 gradova i županija koji provode program Građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavnu aktivnost. Program se provodi u svih devet sisačkih osnovnih škola od školske godine 2018./2019.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.