Search
Close this search box.

BUDI-U-tijeku: Što je novo u “BE-IN” projektu

Podijeli

Već ste imali priliku čitati o dvogodišnjem Erasmus+ projektu u kojem Forum sudjeluje kao partnerska organizacija zajedno s organizacijama iz Austrije, Cipra, Mađarske te Italije, a čije su aktivnosti započele u siječnju. Riječ je o projektu BE-IN: Najbolje inovativne prakse za inkluzivno i emocionalno obrazovanje s ciljem suočavanja s ranim napuštanjem školovanja u Europi, čiji je cilj kreirati nove metode i alate inkluzivnog i emocionalnog učenja kojima će se potaknuti učenike i učenice da (p)ostanu motivirani za školovanje kako bi se smanjio broj učenika:ca koji odustaju od školovanja.  

Trenutno je u tijeku istraživanje o iskustvima i potrebama učitelja:ica i učenika:ca, u kontekstu  inkluzivnog i emocionalnog učenja, a u istraživanje je uključeno 150 učenika:ca i učitelja:ica kao i 25 dionika iz spomenutih 5 zemalja.

Škole partnerice u projektu u Hrvatskoj, koje će s nama aktivno sudjelovati u svim fazama projekta, a i u kojima će novoosmišljeni kurikulum i biti testirani su:

Srednja strukovna škola Bartola Kašića Grubišno Polje, Industrijska strojarska škola Zagreb i Škola za primalje Zagreb.

Također nas veseli što je Forum dao dodatni kreativni doprinos vidljivosti projekta kreirajući logo projekta, čija je autorica koordinatorica projekta u Hrvatskoj, Vanja Kožić Komar. Ovim će se projektom kreirati mnogi materijali kojima će odgojno-obrazovni radnici:e moći dodatno obogatiti svoj rad s učenicima i učenicama u području socio-emocionalnog učenja i inkluzije. Stoga pratite naše objave vezane uz projekt, a sve aktivnosti možete pratiti na FB stranici projekta

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.