Obilježen Međunarodni dan tolerancije priredbom “Oboji svijet!”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

I ove godine obilježili smo Međunarodni dan tolerancije priredbom Oboji svijet! u sklopu projekta Obojimo svijet šarenim bojama tolerancije. Priredba se održala u Muzeju za umjetnost i obrt te je zaokružila natječaj „Oboji svijet! na kojem suučenici hrvatskih osnovnih i srednjih škola kroz svoje radove progovarali o važnosti tolerancije, mirnog rješavanja sukoba, nenasilne komunikacije i suzbijanja stereotipa i predrasuda.

Na priredbi je sudjelovalo 115 nagrađenih učenika, mentora, ravnatelja te članova njihovih obitelji. U dvosatnoj priredbi svi nagrađeni su primili nagrade, predstavili su svoje radove i objasnili njihovu poruku te su rekli kako doživljavaju i vide današnje društvo.

Također, na priredbi su nam se pridružili i predstavnici Ureda gradonačelnika, Ureda za udruge Vlade Repubike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje i Knjižnica Grada Zagreba.

Ove godine na natječaj je pristiglo 880 radova te će se moći pogledati na izložbama u Rijeci, Čakovcu, Splitu, Osijeku te Zagrebu (Dječji odjel knjižnice M.Držić, M.Držić, Dječja knjižnica M2, Knjižnica Špansko-Sjever, Knjižnica A. Cesarca, Knjižnica Medveščak).

Također, na Facebook stranici Svi mi koji bojimo svijet tolerancijom nalazi se izložba radova te fotografije sa priredbe, a video uradci se mogu pogledati na Youtube kanalu Foruma za slobodu odgoja.

Hvala vam što ste i ove godine s nama bojili svijet bojama tolerancije te vas pozivamo da nastavite i vidimo se sljedeće godine!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.