Održan seminar o školskom volontiranju u Krapinsko-zagorskoj županiji

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Početkom listopada, točnije od 2. do 4. listopada 2017. u Hotelu Terme Jezerčica održan je seminar stručnog usavršavanja „Razvoj školskog volontiranja: Volontiranje u radu s djecom i mladima i menadžment volontera“. Voditeljice seminara su bile Višnja Pavlović i Marina Brkić iz Foruma za slobodu odgoja.

Na seminaru je sudjelovalo 27 polaznika iz osnovnih i srednjih škola, te organizacija civilnog društva s područja Krapinsko-zagorske županije. Bile su predstavljene sljedeće ustanove i organizacije:

  • učitelji/ce i stručni/e suradnici/e 15 osnovnih i srednjih škola: Gimnazija A. G. Matoša, Zabok; OŠ Bedekovčina; OŠ Donja Stubica; ; OŠ Đure Prejca, Desinić; OŠ Đurmanec; OŠ Franje Horvata Kiša, Lobor; OŠ Josipa Broza, Kumrovec; OŠ Matije Gupca, Gornja Stubica; OŠ Side Košutić, Radoboj; OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički; OŠ Viktora Kovačića, Hum na Sutli; OŠ Zlatar Bistrica; SŠ Konjščina; SŠ Pregrada.
  • zaposlenici/e šest organizacija civilnog društva: Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije; Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije; Društvo za oblikovanje održivog razvoja, Zagreb; Forum za slobodu odgoja, Zagreb; LAG Zagorje-Sutla; Udruga mladih Feniks.
  • volonterka jedne organizacije civilnog društva: Udruga Angeljeki

Na seminaru su obrađivane sljedeće teme: dobrobiti i izazovi volontiranja djece i mladih, zakonski okvir volonterstva u Republici Hrvatskoj, odnos kreativnosti i volontiranja, kako planirati i organizirati volonterski program i volontersku akciju, motivacija volontera kao izazovi organiziranja, što se podrazumijeva pod kvalitetnim upravljanjem volonterima te kako osigurati da lokalna zajednica čuje za volonterske programe, projekte i akcije.

Na temelju prikupljenih anonimnih evaluacijskih listova seminar je ocijenjen općom ocjenom 4,89/5,00. Na pitanje o tome bi li polaznici preporučili ovaj seminar svih 26 je pozitivno odgovorilo. Sami polaznici su o seminaru rekli sljedeće:

  • Veliko HVALA svim organizatorima/predavačima. Sve je bilo jako lijepo i dobro organizirano, atmosfera ugodna, te ste svi ostavili pozitivan i stručan dojam. Veselim se budućim aktivnostima s vašom organizacijom. Hvala od srca!
  • Savršena organizacija, ugodna atmosfera, dobro vođene radionice i gotovo pripremljen materijal za potencijalne akcije kao rezultat cijele priče. Hvala.
  • Hvala! za stručnost, vedrinu, opuštenost!
  • Edukacija je bila jako dinamična. Svidjelo mi se što su se treneri izmjenjivali što je još više povećalo dinamičnost. Interakcija je bila odlična i radujem se ponovnim susretima.

Seminar je održan u sklopu projekta “Moj okoliš, moja budućnost” kojeg provodi Društvo za oblikovanje održivog razvoja kao nositelj projekta, a u partnerstvu s Forumom za slobodu odgoja i Osnovnom školom Stjepana Radića Brestovec Orehovički. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnoga fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.