Održan seminar stručnog usavršavanja „Volontiranje u radu s djecom i mladima“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Forumovi stručnjaci su u Zagrebu održali pilot seminar „Volontiranje u radu s djecom i mladima“ u trajanju od dva dana. Cilj seminara je bio pripremiti odgojno-obrazovne djelatnike za uspostavljanje volonterskog programa u radu s djecom i mladima koji imaju za cilj promicati vrijednosti volontiranja i aktivnog građanstva.

Tijekom seminara 18 stručnjaka u radu s djecom i mladima su saznali kako razviti volonterski projekt od početne ideje, kako motivirati učenike, ali i roditelje i kolege na sudjelovanje, koja je poveznica između razvoja kreativnosti kod djece i mladih i volontiranja te kako zakonski urediti volontiranje u svojoj ustanovi. Saznali su i na koje se sve načine može osigurati odgojno-obrazovni potencijal volonterskih aktivnosti kod učenika te zašto je važno učenike uključiti u razvoj volonterskih aktivnosti od samog početka.

Sudionici su izrazili zadovoljstvo kvalitetom seminara, posebno primjenjivosti sadržaja u njihovom svakodnevnom radu s djecom i mladima. Samo neke od izjava sudionika iz pismenih evaluacija:

„Trenutno sam inspirirana sa svime što sam čula i vidjela i sretna sam što sam dobila odgovore na neka pitanja o volontiranju, kako motivirati volontere i kako organizirati iste.“

„Sve mi je bilo odlično: predavačice zanimljive, ugodne i dinamične, i korisno za praksu. Hvala na svemu.“

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.