Search
Close this search box.

Objavljen Manifesto školske medijacije

Podijeli

Tijekom II. Konferencije školske medijacije održane 12. veljače 2016. godine, preko 130 stručnjaka iz područja odgoja i obrazovanja te socijalne skrbi i medijacije sudjelovalo je u izradi Manifesta školske medijacije.

Manifesto je javna pisana izjava koja opisuje stavove, ciljeve i gledišta organizacije, grupe pojedinaca (ili čak samog pojedinca) i njihovu namjeru da nešto poduzmu. Dolazi od talijanske istovjetne riječi, manifesto, koja znači „javnu izjavu koja objašnjava prethodno djelovanje i najavljuje motive budućih aktivnosti“.

Pitali smo školske medijatore: što žele da bude njihovo naslijeđe (kao pojedinca i kao organizacije/ustanove); kakvo društvo žele (naročito u kontekstu rješavanja sukoba i prevencije nasilja); kako bi izgledao svijet koji poštuje vrijednosti medijacije; kakve škole vide i zamišljaju kao viziju budućnosti; što žele da korisnici medijacije nauče te na koji će se način zalagati za ove vrijednosti. U Manifestu ćete pronaći njihove odgovore i viziju.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.