Objavljen Manifesto školske medijacije

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Tijekom II. Konferencije školske medijacije održane 12. veljače 2016. godine, preko 130 stručnjaka iz područja odgoja i obrazovanja te socijalne skrbi i medijacije sudjelovalo je u izradi Manifesta školske medijacije.

Manifesto je javna pisana izjava koja opisuje stavove, ciljeve i gledišta organizacije, grupe pojedinaca (ili čak samog pojedinca) i njihovu namjeru da nešto poduzmu. Dolazi od talijanske istovjetne riječi, manifesto, koja znači „javnu izjavu koja objašnjava prethodno djelovanje i najavljuje motive budućih aktivnosti“.

Pitali smo školske medijatore: što žele da bude njihovo naslijeđe (kao pojedinca i kao organizacije/ustanove); kakvo društvo žele (naročito u kontekstu rješavanja sukoba i prevencije nasilja); kako bi izgledao svijet koji poštuje vrijednosti medijacije; kakve škole vide i zamišljaju kao viziju budućnosti; što žele da korisnici medijacije nauče te na koji će se način zalagati za ove vrijednosti. U Manifestu ćete pronaći njihove odgovore i viziju.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.