Search
Close this search box.

Osnovni seminar medijacije u Zagrebu

Podijeli

Krajem prošlog tjedna Forumove stručnjakinje su održale još jedan osnovni seminar iz medijacije u Zagrebu. Sudionici seminara su bili raznih struka i dobi, iskusni učitelji ali i mladi budući učitelji te stručni suradnici škola i ustanova socijalne zaštite. S obzirom na profil sudionika, razmjena iskustava i zajedničko učenje je bilo jako dinamično i korisno za sve.

U evaluaciji sudionici su istakli stjecanje različitih kompetencije vezanih za nenasilno rješavanje sukoba poput: razumijevanje uloge emocija u sukobu,  prepoznavanje uzroka sukoba, razlikovanje pozicije, interese i potrebe u sukobu, prepoznavanje vlastitog načina i stila reagiranja u sukobu, korištenje komunikacijskih vještina koje pomažu u rješavanju sukoba te mnoge druge koje omogućavaju kvalitetno vođenje procesa medijacije.

Sudionici su navele da će razne elemente medijacije koristiti u svom radu s djecom i mladima te da prepoznaju korist i za svoj osobni rast i razvoj.

Za sve zainteresirane za Napredni program medijacije, iduća grupa kreće u Zagrebu 12.-13. svibnja, a prijaviti se možete putem naših mrežnih stranica.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.