Otvaramo poziv za prijavu na stručno usavršavanje “Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

„U svim mogućim prilikama ističem kako je ovaj program najbolje stručno usavršavanje koje sam završila u 25 godina rada u obrazovanju.„

„Edukacija za program”Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje” je najbolja edukacija kojoj sam prisustvovala. Kad bi svi učitelji u Hrvatskoj završili taj seminar bio bi to veliki korak naprijed. Ono što je ključno i što pridonosi da se naučeno zaista i primjenjuje kasnije u radu s djecom je to da polaznici seminara sami iskušavaju naučene strategije, a to je bit konstruktivističkog shvaćanja učenja. Tako nešto se ne može naučiti samo kroz predavanje. Hvala što provodite ovu edukaciju!“

„Seminar mi je pomogao da drugačije gledam sebe, svoju ulogu u nastavnome procesu, ali i svoje učenike. Od tada radim na tome da razred bude ugodno okružje.“

Seminar “Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje” provodi se u Hrvatskoj od 1999. godine i u njega je do sada bilo uključeno više od 2000 učitelja/ica sa svih obrazovnih razina. O njegovoj kvaliteti i svrsishodnosti govore mnogi učitelji/ce koji uspješno primjenjuju filozofiju projekta u svojoj nastavi, ali i veliki broj napisanih školskih udžbenika u kojima su prezentirane metode i tehnike projekta. Seminar donosi poseban okvir poučavanja koji sadrži 80 različitih tehnika i metoda koje se mogu odmah koristiti u nastavi, a s kojima se učenicima omogućuje da svjesno, s razumijevanjem i aktivno usvajaju nastavne sadržaje.


Metode s kojima se učitelji upoznaju omogućavaju organizaciju nastave tako da je svaki učenik uključen, da se zadržava učenikova pažnja, povećava motivacija i razvija kritičko mišljenje. Metode nadalje potiču stvaralaštvo, rješavanje problema, inovativnost, poduzetnost, komunikativnost, prilagodljivost, rad u timu te stvaraju ugodno odgojno-obrazovno ozračje koje je poticaj za učenje i razrednu disciplinu.

Primjenom interaktivnih metoda nastava je usmjerena na učenika što mijenja i uloga učitelja koji postaje voditelj, suradnik, savjetnik, mentor, odgajatelj i pedagog koji organizira nastavni proces.

Kroz 8 radionica (ukupno 80 sati stručnog usavršavanja), praćenje napretka, kolegijalno opažanje nastave i individualnu povratnu informaciju od strane voditelja i voditeljica seminara sudionike i sudionice se potiče da kroz interaktivne metode ohrabruju i potiču učenike na otvorenu, ali odgovornu interakciju, surađuju s drugima, razvijaju odgovornost za vlastiti napredak i znanje te stječu naviku cjeloživotnog učenja i obrazovanja.

U sklopu seminara sudionici dobivaju i 8 priručnika koji teorijski i praktično prate sam sadržaj seminara.

Seminar će se održati u Zagrebu, u Osnovnoj školi Nikole Tesle, a datum početka radionice je 7. svibnja 2022. Datumi ostalih radionica održavanja seminara će biti dogovoreni na prvom susretu.

Cijena kotizacije seminara je 2400, 00 kn + PDV, a moguće ju je platiti u ratama (u ratama (300,00 kn + PDV po susretu).

Prijaviti se možete putem prijavnice koja se nalazi na poveznici, a prijavu je potrebno poslati do 29. travnja 2022. na adresu: mtunic@fso.hr.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.