Search
Close this search box.

[Poziv na seminar stručnog usavršavanja] Uvod u projektno planiranje

Podijeli

Forum za slobodu odgoja poziva na prijavu za sudjelovanje u seminaru stručnog usavršavanja „Uvod u projektno planiranje“ koji će se održati virtualno 26. i 27. svibnja 2022 godine.

Opis seminara

Forum za slobodu odgoja je tijekom višegodišnjeg rada stekao značajno i opsežno iskustvo u razvoju, pripremi, pisanju i provedbi projekata u obrazovanju. Projekte smo provodili sa školama, gradovima i županijama, organizacijama civilnog društva, fakultetima, znanstvenim institutima i drugim ustanovama.

Godišnje provedemo preko 25 projekata što samostalno što u suradnji s domaćim i međunarodnim partnerima. Kroz ovaj seminar stručnog usavršavanja želimo podijeliti to višegodišnje iskustvo s učiteljima i drugim stručnjacima u obrazovanju, a cilj je uvesti polaznike u osnove projektnog planiranja.

Polaznici će se upoznati sa svim bitnim segmentima planiranja projekta, najvažnijim čimbenicima koje treba uzeti u obzir prilikom planiranja, temeljnim pojmovima i alatima. Sve to je popraćeno s mnoštvom primjera iz prakse, naučenim lekcijama i praktičnim savjetima.

Projektno planiranje, osim kao metoda za ostvarivanje ciljeva I rješavanje konkretnih problema, postaje i kompetencija koja se poučava u školama, koja se koristi u provedbi školskih aktivnosti te kao nastavna metoda.

Nakon završetka seminara polaznik/ica će moći: definirati projekt, objasniti logiku projekta i projektnog učinka, objasniti što sve utječe i može utjecati na planiranje i provedbu projekta, identificirati i oblikovati opći i posebne ciljeve, analizirati okolinu projekta, definirati ciljne skupine, krajnje korisnike i dionike, razvijati aktivnosti koje će odgovarati postavljenim ciljevima, procijeniti i definirati očekivane rezultate, oblikovati proračun projekta.

Seminar je namijenjen ravnateljima dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova, stručnim suradnicima, odgajateljima, nastavnicima osnovnih i srednjih škola s posebnim naglaskom na nastavnike strukovnih srednjih škola, nastavnicima zainteresiranima za razvoj, pripremu, prijavu i provedbu projekata manjeg opsega, nastavnicima zainteresiranima za korištenje projektnog načina rada u svojoj nastavi.

Voditelj seminara

Voditelj seminara je Mario Bajkuša, profesor sociologije i hrvatske kulture, trenutno zaposlen kao direktor razvoja i programa u Forumu za slobodu odgoja. Odgovoran je za provedbu programa i koordinaciju volontera, kao i za razvoj novih programa. Član je nacionalnih i međunarodnih radnih skupina i odbora koji se tiču obrazovanja. Trener je u nekoliko programa i ima veliko iskustvo u provedbi seminara u području građanskog odgoja i obrazovanja, komunikacije i upravljanja projektima kako za učitelje tako i za mlade.

Informacije o edukaciji

Naziv edukacije: Uvod u projektno planiranje

Vrsta edukacije: seminar stručnog usavršavanja

Cilj edukacije: dati temeljni uvod u razvoj i planiranje projekata manjeg opsega.

Opterećenje polaznika: 12 sati.

Dinamika edukacije: seminar u trajanju od šest sesija po 90 minuta

Uvjeti za potvrđivanje i vrsta potvrde: Polaznik/ica stječe pravo na potvrdu o stručnom usavršavanju sudjelovanjem na cijelom seminaru. Moguć je opravdani izostanak s 20% seminara odnosno dvije sesije. Ukoliko polaznik ne ispuni uvjete za dobivanje potvrde o stručnom usavršavanju može dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Bodovanje: Sukladno čl. 8. Pravilnika o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima (Narodne novine 68/19 i 32/21) ovaj seminar stručnog usavršavanja može se bodovati s 2 boda u postupku napredovanja (sudjelovanje u edukaciji na državnoj razini više od 11 do 20 sati).

Logističke informacije

Vrijeme održavanja: Seminar će se održati i 27. svibnja 2022 godine. godine u vremenu od 9.00 do 14.00 sati.

Mjesto održavanja: Seminar će se održati virtualno (ZOOM platforma).

Kotizacija i prijava

Kotizacija: Kotizacija iznosi 700,00 kn+PDV. Kotizacija pokriva edukaciju i materijale na edukaciji koje će polaznici dobiti u digitalnom obliku.

Plaćanje: Odmah po potvrdi održavanja edukacije polaznicima će biti dostavljena uputa o plaćanju kotizacije koju treba platiti u roku od tri dana. Potvrdu o plaćenoj kotizaciji treba dostaviti na mtunic@fso.hr.

Prijava: Prijaviti se možete putem prijavnice koju možete preuzeti preko ove poveznice. Prijave se primaju do 13. svibnja 2022. godine kada će se potvrditi održavanje seminara. Minimalni broj sudionika je 20.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.