Search
Close this search box.

Pilot program podrške u učenju: u sklopu projekta „Škole podrške“ održan drugi dio edukacije za škole u Sisku

Podijeli

Dvanaest učiteljica i stručnih suradnica iz pet škola okupilo se na drugom dijelu edukacije „Program podrške u učenju za učenice i učenike u ranjivom položaju“ koji se provodi u sklopu programa „Škole podrške: učenje za otpornost, inkluziju i mentalno zdravlje u školama Sisačko-moslavačke županije“, uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Drugi dio edukacije bio je namijenjen tehnikama i metodama kojima se pomaže učenicima  u savladavanju gradiva te razvoja kritičkog promišljanja (a dio su Forumovog programa „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje“), a posljedično jačanja njihove motivacije, samopouzdanja te socio-emocionalnih kompetencija koje će razvijati  kroz suradnju, rad u parovima, izmjenama znanja i jačanjem svojih komunikacijskih i prezentacijskih vještina.

Edukaciju je vodila prof. Biserka Šavora, Forumova dugogodišnja voditeljica programa „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje“, koja je, uz znanje, sudionicama podijelila i svoje dugogodišnje iskustvo u radu s ranjivom skupinom djece i mladih, kao i promjene koje je uočila kod djece i mladih, ali i njihovih roditelja kroz ovakav pristup poučavanju.

U narednim mjesecima sudionice će uz podršku Foruma za slobodu odgoja i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, raditi s ranjivom skupinom djece iz njihovih škola kroz program radionica posvećenih razvoju osobnih i socijalnih kompetencija te razvoju novih vještina i znanja u pristupu učenju i savladavanju gradiva.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.