Search
Close this search box.

[ODRŽANO] Napredni program medijacije 2. i 3. lipnja u Zagrebu

Podijeli

Forum za slobodu odgoja poziva sve one koji bi željeli primjenjivati medijaciju u svakodnevnom radu te u punom smislu postati „medijatori” i „medijatorice”, a koji su završili Osnovni seminar medijacije, da se prijave za sudjelovanje u Naprednom programu medijacije. U Naprednom programu medijacije naučit ćete kako postati medijator, kako ostati nepristran, kako sačuvati sebe i kako riješiti nerješivo. Prvi dio programa je seminar koji će se održati 2. i 3. lipnja 2022. godine u Zagrebu.

Bilo je izvrsno, intenzivno, realističo, iznimno sigurna okolina za rad. Sadržaj seminara će mi sigurno koristiti u budućem radu.

iz anonimne evaluacije

Opis edukacije:
U Naprednom programu medijacije sudionici će naučiti kako postati medijator u pravom smislu riječi – kako ostati nepristran, kako sačuvati sebe i kako riješiti nerješivo. Naučeno na osnovnom seminaru se produbljuje, traži se i radi na svom stilu i autentičnosti u vođenju postupka medijacije. Po završetku programa ovladat ćete vođenjem postupka medijacije s većim samopouzdanjem, ali i dodatno osvijestiti zahtjevnost i osjetljivost ovog postupka. Naučit ćete više o različitim oblicima medijacije i snalaženju u teškim situacijama u medijaciji i ovladati „naprednim“ intervencijama koje vam stoje na raspolaganju. Radit ćete i na vlastitoj (ne)pristranosti, preprekama dubljem razumijevanju sukobljenih strana te načinima na koje se ovo razumijevanje može povećati.

Napredni program se sastoji od seminara te četiri dodatna susreta na kojima se dodatno uvježbava praksa vođenja postupka medijacije. Osim toga, svaki sudionik prati svoj rad i na kraju predaje izvještaj o sudjelovanju i o provedenoj medijaciji.

Na temelju uspješnog rada u ovom programu možete steći Potvrdu o stručnom usavršavanju koja je ekvivalent certifikata osnovne obuke za izmiritelje te na temelju nje možete zatražiti upis u Registar izmiritelja pri Ministarstvu pravosuđa.

Cilj edukacije: Kroz sustavniju izobrazbu i razvoj vještina medijacije naučiti primjenjivati medijaciju u svakodnevnom radu s naglaskom naosvještavanju vlastitog ponašanja u sukobima, razumijevanju vlastitih procesa, snaga i slabosti u konfliktnim situacijama te u punom smislu postati „medijator/ica“.

Opterećenje polaznika: seminari: 12 sati; doedukacijski susreti: 8 sati; razmjena iskustva: 8 sati; samostalna primjena i izvještavanje: 12 sati. Ukupno: 40 sati

Dinamika edukacije: seminar i četiri doedukacije (jednom mjesečno); samostalna primjena i izvještavanje.

Ishodi učenja: ishodi učenja su definirani Kurikulumom edukacije koji se može preuzeti s ove poveznice.

Opće uvjete sudjelovanja možete preuzeti s , a detaljnije uvjete za ostvarivanje potvrda vezane uz ovu edukaciju možete pronaći u pdf verziji poziva na dnu ove stranice.

Kotizacija iznosi 1.200,00 + pdv (ukupno 1.500,00 kn), a uključuje edukaciju, četiri mjesečne doedukacije, materijale na edukaciji, komunikacijski priručnik, ručak i osvježenja u pauzama.

Vrijeme i mjesto održavanja: Seminar se održava 2. i 3. lipnja 2022. u vremenu od 9:00 do 15:00, u prostorijama Učeničkog doma Novi Zagreb.

Način prijave: Online prijavnicu potrebno je ispuniti do 23. svibnja 2022. putem poveznice .

Kontakt za više informacija: mnekic@fso.hr

Poziv u pdf obliku nalazi se ovdje.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.