[ODRŽANO] Volontiranje u radu s djecom i mladima 23. i 24. svibnja u Zagrebu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Pozivamo sve učitelje:ice, stručne suradnice:ke u školama i drugim odgojno-obrazovnim ustanovama, odgojitelje:ice, osobe koje rade s djecom i mladima, ravnatelje:ice, edukatore:ice i sve druge koji:e prepoznaju vrijednost volonterskih aktivnosti u radu s djecom i mladima da se prijave u novu seminarsku grupu Volontiranje u radu s djecom i mladima koja će se održati u Zagrebu 23. i 24. svibnja 2022.

Cilj je ovog dvodnevnog seminara omogućiti sudionicima dobivanje potrebnih kompetencija za organizaciju i provedbu volonterskih akcija te dugoročnih volonterskih projekata u školi i lokalnoj zajednici, a koje imaju za cilj promoviranja solidarnosti i aktivnog građanstva među djecom i mladima.

Ovaj seminar provodimo od 2016. te ga nastojimo stalno unaprijediti s novim sadržajima. Volonterske aktivnosti treba organizirati imajući na umu trenutne potrebe pojedinca, škole ili lokalne zajednice, pa ćemo se na ovom seminaru osvrnuti i na problematiku mentalnog zdravlja djece i mladih te kako volontiranje može povećati dobrobit učenika, ali i cjelokupne školske zajednice. Isto tako, dio seminara će biti posvećen i tome kako volonterske aktivnosti mogu doprinijeti boljoj integraciji učenika iz Ukrajine.

Učenici se uče tome da imaju moć koje možda prije nisu bili svjesni: moć da promijene nečiji život, zajednicu u kojoj žive ili sami sebe.

Razvijaju toleranciju, empatiju, potrebu za aktivizmom, samopouzdanje, komunikacijske vještine.

sudionica projekta “Pokreni promjenu” o volontiranju učenika

Kurikulum seminara možete preuzeti s ovdje. Opće uvjete sudjelovanja možete preuzeti s ove poveznice.

Kotizacija: Kotizacija po osobi iznosi 680,00 kn + PDV u što je uključena edukacija u trajanju od 12 sati (16 školskih sati), dva priručnika iz volontiranja, dodatni pomoćni materijali te ručak i osvježenje u pauzama. Po završetku seminara sudionici dobivaju potvrdu o stručnom usavršavanju.

Vrijeme i mjesto održavanja: Seminar se održava 23. i 24. svibnja 2022. (ponedjeljak od 16.00 do 19.00 h i u utorak od 9.30 do 17.00 h) u Zagrebu. Mjesto će biti naknadno određeno.

Način prijave: Prijavnicu je potrebno ispuniti do srijede, 18. svibnja 2022. u 16:00 (produžen rok) putem poveznice .

KONTAKT za više informacija: mnekic@fso.hr Poziv u pdf obliku nalazi se ovdje.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.