Poziv na sudjelovanje u istraživanju o pravnoj pismenosti

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Forum za slobodu odgoja vas poziva na sudjelovanje u fokus grupama u projektu Pravo u svakodnevici – Law in Everyday Life, financiranog sredstvima Erasmus+ programa.
Cilj istraživanja je ispitati shvaćanje pravne pismenosti kod 14-godišnjaka i 18-godišnjaka, kako bi se osmislio kurikulum za program poučavanja elementarne pravne pismenosti.

Svrha projekta je istražiti poželjni stupanj pravne pismenosti u nizu europskih država te sukladno rezultatima izraditi resurse potrebne za uvođenje programa poučavanja elementarne pravne pismenosti.  U istraživanju će sudjelovati nastavnici osnovnih i srednjih škola te učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

Sudjelovanje nastavnika i nastavnica nam je važno kako bi na temelju vaših razmišljanja o pravnoj pismenosti uopće i njezinom značaju mogli utvrditi područja u kojima je potrebno educirati djecu kako bi savladala temeljne kompetencije iz pravne pismenosti, kao i izazove koje uvođenje takvog programa i njegovo podučavanje nosi sa sobom.

Sudjelovanje učenika i učenica nam je važno kako bi na temelju prikupljenih razmišljanja učenika i njihovog shvaćanja pravne pismenosti mogli utvrditi područja u kojima je potrebno educirati djecu kako bi savladala temeljne kompetencije iz pravne pismenosti.

Istraživanje će se provoditi virtualno, kroz razgovor u fokus grupi, koja će okupiti 5 do 8 sudionika. Prije održavanja fokus grupe sudionike će se zamoliti da popune kratki upitnik. Razgovor će voditi moderator:ica postavljanjem pitanja i usmjeravanjem rasprave. Predviđeno vrijeme razgovora je oko 45-60 minuta.

Pozivamo nastavnice i nastavnike da se prijave za sudjelovanje u ovom istraživanju ispunjavanjem ovog obrasca do 07.03.2022.  Molimo sve nastavnice i nastavnike koji se prijave da budu poveznica za pronalazak učenika i učenica za sudjelovanje u fokus grupama.

Ako imate dodatnih pitanja o ovom istraživanju ili trebate dodatne podatke i pojašnjenja o projektu, slobodno nas kontaktirajte na msaric@fso.hr ili mbajkusa@fso.hr .

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.