Search
Close this search box.

Radni drugi dio zimskih praznika za učitelje – održani seminari Medijacija i Sretno dijete

Podijeli

Dok su se djeca za vrijeme zimskih praznika odmarala, njihove učiteljice i učitelji, nastavnici i nastavnice i stručne suradnice i suradnici stručno su se usavršavali u području razvoja osobnih i socijalnih kompetencija – konkretno u temama nenasilne komunikacije, izgradnje kvalitetnih odnosa, rješavanja sukoba te izgradnje podržavajućeg odgojno-obrazovnog okružja za svu djecu i mlade.

UU Školi za primalje Zagreb u sklopu preventivnog projekta „Zajedno“ stručnjakinje Foruma za slobodu odgoja održale su seminare „Sretno dijete – program za osobni i socijalni razvoj u školi“ i Osnovni seminar medijacije. Škola za primalje u Zagrebu prepoznala je važnost ovih tema, posebno u kontekstu edukacije nastavnika i nastavnica kao bitnog elementa preventivnog programa u školi i stvaranja obrazovnog okruženja i procesa usmjerenih na dobrobit djeteta. Za navedeni projekt financijsku podršku škola je dobila od Ministarstva znanosti i obrazovanja temeljem javnog natječaja.

Osnovni seminar medijacije za sve zainteresirane u tjednu praznika održali smo i u Učeničkom domu Novi Zagreb. Sudjelovalo je 16 odgojno-obrazovnih radnika:ca iz Dubrovnika, Grubišnog Polja, Siska, Varaždina, Velikog Grđevca, Zagreba i Zaprešića. Sudionice i jedan sudionik učili su kako komunicirati u sukoba, graditi i čuvati kvalitetne odnose u obitelji i školi, uz istovremeno zauzimanje za sebe i ono što nam je važno, te kako riješiti sukob koristeći metodu medijacije. Bitan element ove edukacije je i primjena znanja u radu s djecom i mladima i planiranje prenošenja tih znanja i vještina upravno na njih kao krajnje korisnike.

Neki od dojmova polaznika:

Jedva čekam pročitati dobivene materijale i krenuti s primjenom.

Jako korisno! Vrsni, motivirani predavači koji su ostavili slobodan prostor učenju.

Hvala na inspiraciji!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.