Predstavljeni nastavni materijali u području financijske pismenosti

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Prošle srijede, 20. travnja 2022., predstavili smo nastavne materijale o financijskoj pismenosti koji su nastali u sklopu projekta “ProFiLE: promocija financijske pismenosti u Europi“.

Podsjetimo, Forum za slobodu odgoja od rujan 2019. sudjeluje u projektu “ProFiLE: promocija financijske pismenosti u Europi“. Nositelj projekta je University of Gloucestershire iz Ujedinjene Kraljevine, a u projektu sudjeluju organizacije i škole iz Ujedinjene Kraljevine, Italije, Mađarske i Hrvatske. Uz Forum za slobodu odgoja, iz Hrvatske u projektu sudjeluje i Osnovna škola Marije Jurić Zagorke iz Vrbovca.

Projektni tim je u proteklih nešto više od dvije i pol godine razvijao nastavne materijale za učenike od 7 do 11 godina te ih je pilotirao u školama u iznimno izazovnom razdoblju globalne pandemije.

Unatoč svemu tome, projektni tim je izradio nastavne materijale u području financijske pismenosti i to priručnik „Strategije poučavanja financijske pismenosti: priručnik za uključivanje financijske pismenosti u različita odgojno-obrazovna okruženja“, zbirku nastavnih priprema „Strategije poučavanja financijske pismenosti: zbirka nastavnih priprema“ te aplikaciju „ProFiLE Financial Literacy“ koju se može preuzeti s Apple Storea i s Google Playa.

Predstavljanje nastavnih materijala održano je u sklopu Županijskog stručnog vijeća Građanskog odgoja i obrazovanja Krapinsko-zagorske županije (voditeljica: Snježana Romić), a sudjelovalo je preko 60 učiteljica i učitelja koji su pozitivno ocijenili predstavljene materijale.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.