Projekti

ProFiLE: promocija financijske pismenosti u Europi

Niz istraživanja o socijalnoj mobilnosti pokazuje povezanost nedostatka osnovne pismenosti i vještina računanja s nemogućnošću pronalaženja odgovarajućeg posla, produktivnosti i učinkovitosti u organizacijskom i osobnom donošenju odluka.

Zato projekt „ProFiLE“ želi pružiti nastavne materijale potrebne učiteljima, roditeljima, skrbnicima i učenicima za poučavanje financijske pismenosti od najranije dobi. Nastavni materijali i prijedlozi aktivnosti koji će biti razvijeni tijekom ovog projekta namijenjeni su djeci u dobi od 7 do 11 godina kako bi se upoznali s temeljnim pojmovima financijske pismenosti primjerene svojoj dobi. Također, okvir za učenje i razvijeni alati imaju za cilj motivirati učitelje i roditelje da na inovativne načine rade s djecom i mladima na jačanju ključnih kompetencija financijske pismenosti. Na kraju projekta očekujemo da će obrazovne institucije dobiti zaokruženi okvir unutar kojeg će moći dalje razvijati modele i načine unaprjeđenja financijske pismenosti kao jedne od osnovnih kompetencija potrebnih za učinkovito sudjelovanje u društvu.

Glavne aktivnosti projekta:
– Razvoj i izrada nastavnih materijala u području financijske pismenosti namijenjeni za formalne i neformalne oblike podučavanja i učenja
– Razvoj i izrada alata za mrežno učenje
– Razvoj i izrada alata za integraciju financijske pismenosti za različite prilike učenja
– Provedba istraživanja i objava izvještaja o učinkovitosti različitih pedagoških inovacija u podučavanju financijske pismenosti kod djece između 7 i 11 godina

Mrežna stranica projekta

Projekt financira Europska unija kroz Erasmus+ program.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Mario Bajkuša, mbajkusa@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

1. rujna 2019. – 31. kolovoza 2022.

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.