Search
Close this search box.

Pripremi se za izbore! E-lekcija na temu „Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru“

Podijeli

Tijekom ove super izborne godine željeli bismo da se u školama govori malo više o ovom važnom događaju za demokraciju i demokratski život Hrvatske i Europske unije. Ovo je važno za djecu i mlade kako bi razumjeli važnost izbora i što se događa oko njih.

Posebno je važno razgovarati s mladima koji će ove godine prvi puta imati priliku birati. Njih je važno informirati i o tehničkim aspektima izbora, uputiti ih na određene izvore, upoznati ih s institucijama kao i provesti kroz sam biračko mjesto.

Zato smo, za početak ove super izborne godine, pripremili e-lekciju na temu „Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru“. Lekcija je podijeljena na sljedeća poglavlja: Demokracija i demokratski izbori, Važnost izbora, Političko sudjelovanje, Hrvatski sabor, Političke stranke i nezavisne liste, Izbori za Hrvatski sabor i Vodič kroz biračko mjesto. Lekcija završava s poglavljem posvećenim važnosti izbora i važnosti izlaska na izbore.

Na kraju lekcije, učenici imaju priliku pristupiti ispitu koji se sastoji od 16 pitanja. Oni koji ostvare više od 60% bodova na ispitu dobivaju potvrdu o završenoj e-lekciji.

Ovdje želimo napomenuti kako ova e-lekcija može služiti za samostalno učenje ili ponavljanje kao i podloga za aktivnost tijekom nastavnog sata.

E-lekciji se može pristupiti putem ove poveznice.

Pozivamo vas da lekciju podijelite sa svojim učenicima, koristite u nastavi i proslijedite svojim kolegama.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.