Search
Close this search box.

Projekti

Mijenjajmo svijet medijacijom – jačanje osobnih i socijalnih vještina djece i mladih

Projektom se osnažuju djeca i mladi za preuzimanje aktivne uloge unutar svoje lokalne zajednice u nenasilnom rješavanju sukoba – jačanjem kapaciteta škola te odgojno-obrazovnih djelatnika te samih učenika u implementaciji vršnjačke medijacije – sveobuhvatnog i kvalitetnog preventivnog programa pozitivnog razvoja i prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladih.

Ovim projektom odgojno-obrazovni radnici i radnice iz četiriju zagrebačkih škola su osposobljeni te ojačani i podržani za uvođenje vršnjačke medijacije u svoje škole – završili su Osnovni seminar medijacije te uz niz publikacija i materijala provode radionice sa svojim učenicima iz područja međupredmetne teme osobni i socijalni razvoj.

Također, u partnerskim školama implementirane su radionice „Akademija vršnjačke medijacije“ za učenike kako bi ih se upoznalo s medijacijom i konstruktivnom i pozitivnom komunikacijom. Na taj način, učenici i učitelji partnerskih škola, osposobljeni su za mirno rješavanje sukoba kroz suradnju te su ojačani za implementaciju vršnjačke medijacije u svojim školama te školskim kurikulumima.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

voditeljica projekta: Marina Brkić mbrkic@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

1.10.2020.-28.2.2021.

PROVODITELJI:

Nositelj projekta
Forum za slobodu odgoja

Partneri
Osnovna škola Antuna Mihanovića
Osnovna škola Miroslava Krleže
Tehnička škola Ruđera Boškovića

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.