Search
Close this search box.

Održani seminari medijacije u Zagrebu, Popovači i Šibeniku

Podijeli

Ožujak je za program Medijacija protekao u znaku Osnovnog seminara medijacije. Unutar projekta „Mijenjajmo svijet medijacijom“ uz suradnju i podršku partnerskih škola OŠ Petra Zrinskog, Zagreb; OŠ Zorke Sever, Popovača te Turističko-ugostiteljske škole Šibenik, proveli smo tri edukacijske skupine za 42 učitelja i učiteljica, stručnih suradnica, nastavnika i nastavnica te stručnjakinja u socijalnoj zaštiti djece i mladih iz Osnovnog seminara medijacije. Kroz niz obrađenih tema različitim metodama sudionice i sudionici učili su o sukobu, komunikaciji te kako unaprijedi vlastite vještine, ali i one učenika s kojima rade, u području osobnog i socijalnog razvoja s ciljem poticanja i razvijanja konstruktivnih načina rješavanja sukoba i izgradnje i održavanja pozivnih odnosa.

U Zagrebu, za učiteljice i stručne suradnice OŠ Petra Zrinskog i OŠ kralja Tomislava edukacija je održana 1. i 2. ožujka. Vrlo brzo družili smo se i radili u Popovači s djelatnicima OŠ Zorke Sever – 9. i 10. ožujka, dok smo krajem mjeseca posjetili i Šibenik – 22. i 23. ožujka – kad je održan i seminar za nastavnike Turističko-ugostiteljske škole te djelatnice Centra za socijalnu skrb Šibenik. Slijede neki od dojmova:

Bili ste jako susretljivi, ugodni i topli. Hvala vam! 🙂

Osvijestili smo koliko je malo potrebno  da kao medijator možeš bitno utjecati i promijeniti neke stvari na bolje. Neprocjenjivo je! Hvala vam na tome!

Potrebno je češće organizirati edukacije ovog tipa jer svima nama u radu s ljudima potrebni su određeni alati za bolju komunikaciju.

Projekt se nastavlja do kraja svibnja, a pred nama je razdoblje u kojem ćemo direktno raditi s učenicima partnerskih škola kroz Akademiju vršnjačke medijacije, a projektni školski timovi implementirat će niz radionica s učenicima iz komunikacije i medijacije. Učiteljice pojedinih škola već su nam poslale dojmove i povratne informacije s radionica koje su nakon seminara provele sa svojim učenicima i tako nam dale i poticaj za daljnje unaprjeđenje programa Medijacije i daljnje nastojanje u promicanju zdravih, pozitivnih odnosa kroz izgradnju kvalitetne, nenasilne, asertivne, autentične komunikacije i međusobnog poštovanja i uvažavanja u školskim zajednicama.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.