Projekti

Projekt o EU projektima: potpora školama u prijavi i provedbi projekata financiranih iz fondova Europske unije

Projekt „Projekt o EU projektima: potpora školama u prijavi i provedbi projekata financiranih iz fondova Europske unije“ ima za cilj potaknuti škole na korištenje fondova u svrhu razvoja i unaprjeđenja obrazovanja.

To se planira postići provedbom trodnevnog seminara za 25 nastavnika, stručna suradnika i/ili administrativno osoblje osnovnih i srednjih škola s područja Grada Zagreba. Sudionici će kroz seminar naučiti kako  definirati projekt, objasniti logiku projekta i projektnog učinka, objasniti što sve utječe i može utjecati na planiranje i provedbu projekta, identificirati i oblikovati opće i posebne ciljeve, analizirati okolinu projekta, definirati ciljne skupine, krajnje korisnike i dionike, razviti aktivnosti koje će odgovarati postavljenim ciljevima, procijeniti i definirati očekivane rezultate te oblikovati proračun projekta.

Nakon završetka seminara, uslijedit će faza mentoriranja, supervizije i praćenja koje će provoditi projektni tim kako bi se pomoglo sudionicima za prijavu projektnih prijedloga na EU fondove. Na taj način, sudionici, a sukladno tome i same škole (posljedično i lokalna zajednica), dobit će potporu razvoju i pisanju projektnih prijedloga. Osnovne i srednje škole će korištenjem sredstava iz fondova EU podići kvalitetu obrazovanja i rada u svojim školama. Seminar će se održati početkom mjeseca studenog 2015.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Grada Zagreba, Ureda za programe i projekte Europske unije.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

TRAJANJE PROJEKTA:

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.