Search
Close this search box.

Završen „Projekt o EU projektima”

Podijeli

Krajem 2015. godine završio je i projekt „Projekt o EU projektima: potpora školama u prijavi i provedbi projekata financiranih iz fondova Europske unije“.

Zahvaljujući financijskoj potpori Grada Zagreba, nastavnici i stručni suradnici s područja Grada Zagreba su prošli trodnevnu edukaciju „Uvod u projektno upravljanje“ gdje su dobili znanja i vještine o izradi projekta i projektnog prijedloga te uvid u način funkcioniranja projektnog ciklusa. Kroz edukaciju nastavnici su u skupinama započeli s razvojem  svojih projekata i logičnih matrica koje su supervizirane od stane trenera Foruma za slobodu odgoja nakon edukacije.

Razvijene su četiri logičke matrice s ciljevima: poticati održivi razvoj u lokalnoj zajednici, razvoj ekološke svijesti učenika osnovne škole, poticati učenike na proučavanje i promicanje vlastite kulturne baštine grada te razvijanje multikulturalnosti u osnovnim školama te izraditi modul poduzetništva u kulturi za osnovnu i srednju školu.

Kroz sudjelovanje u projektnim aktivnostima nastavnici i stručni suradnici su dobili temeljni uvid u funkcioniranje sustava EU fondova te kako iskoristiti fondove za razvoj svojih škola, unaprijediti nastavni proces i razviti nove programe. Škole su dobile ljudske resurse koji imaju znanja i vještine kako razviti projekt i pripremiti projektni prijedlog. Također, zahvaljujući provedbi projekata na razini škola, učenici mogu steći nova znanja i vještine, unaprijediti postojeća znanja i biti mobilni u obrazovnom smislu

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.