Search
Close this search box.

Projekti

Razmišljaj filmom

Projekt “Razmišljaj filmom” koji od studenog 2023. godine do kolovoza 2024. godine provodi udruga “Restart” koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivanjem i tehničkom pomoći za izradu autorskoga dokumentarnog filma u partnerstvu s Forumom za slobodu odgoja. Projektno partnerstvo među organizacijama obuhvaća niz aktivnosti koje imaju za cilj osnažiti odgojno-obrazovne ustanove na području Hrvatske za aktivnije uključivanje izvaninstitucionalnog obrazovanja u obrazovne procese i veću ulogu neformalnog obrazovanja u dopuni službenih školskih kurikuluma.

Aktivnosti projekta “Razmišljaj filmom” prodijeljene su u dva dijela.  Prvi dio se odnosi na  projekcije dokumentarnih filmova, analize i diskusije vrijednih i nagrađivanih filmova, čime se educiraju i osnažuju mladi u području osobnog i socijalnog razvoja, solidarnosti i općih ljudskih vrijednosti. Učenici ujedno uče kritički promišljati, vrednovati i analizirati medij filma. Drugi dio projektnih aktivnosti uključuje i izvođenje nekoliko modula višednevnih radionica mobilnog novinarstva s naglaskom na medijskom opismenjavanju u partnerskim srednjim školama. 

Radionice učenicima i učenicama omogućavaju bolje razumijevanje medijskog sadržaja, kritičku analizu te sudjelovanje u proizvodnji medijskog sadržaja. Kroz izradu vlastitog video sadržaja daju autorski doprinos temama s kojima su se prethodno upoznali kroz projekciju dokumentarnog filma, analizu i diskusiju.

 

Forum za slobodu odgoja sudjeluje u izradi i provedbi radionica na temu izrađenih filmova u području socio-emocionalnih kompetencija.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Jelena Perak, jperak@fso.hr i Sara Strejček, sstrejcek@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

1.11.2023. – 31.8.2024.

PROVODITELJI:

Nositelj projekta:

Restart

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.