Prvi sastanak u sklopu projekta „Kompetencije za kulturu demokracije u akciji: demokratske kompetencije u digitalnom dobu“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Prvi sastanak u sklopu projekta „Kompetencije za kulturu demokracije u akciji – demokratske kompetencije u digitalnom dobu“ održan je od 31. siječnja do 1. veljače 2017. godine u Strasbourgu, u prostorima Vijeća Europe, a na kojem su okupljeni predstavnici četiri odobrena projekta od strane Vijeća Europe.

Predstavnici 20 partnerskih organizacija iz 17 zemalja koji implementiraju projekte imali su mogućnost prezentirati svoje projekte drugim partnerima te dobiti dublji uvid u okvir kompetencija za kulturu demokracije. Važan dio sastanka su predstavljali individualni sastanci projektnih timova, na kojima smo detaljnije raspravljali o tome kako provesti aktivnosti u svojim zemljama.

Na sastanku projektnog tima „Demokratskih kompetencija u digitalnom dobu“ dogovoreni su praktični detalji vezani za provedbu daljnjih aktivnosti, poput fokus grupa, edukacija te izrade strateškog dokumenta za javne institucije s preporukama.

Forum za slobodu odgoja će tijekom ožujka provesti dvije fokus grupe za 20 učitelja kojima će prikupiti informacije o načinima kako mladi koriste kompetencije za kulturu demokracije te njihovu razinu medijske pismenosti. Nakon toga, organizirat će se i seminari stručnog usavršavanja na teme građanskog odgoja i medijske pismenosti za 50 učitelja iz cijele Hrvatske.

Uskoro ćemo objaviti i poziv za sudjelovanje na fokus grupama – pozivamo vas da nam se pridružite i pomognete s iskustvom i uvidima koje imate vezano za građanski odgoj i medijsku pismenost mladih.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.