Sastanci “READY” radne skupine mladih

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U lipnju smo okupili radnu skupinu mladih i održali tri susreta tijekom kojih smo pretraživali postojeće kampanje EU institucija usmjerenih mladima i raspravljali o njihovim najgorim i najboljim karakteristikama, a potom izrađivali digitalne materijale – infografike na temelju članaka pravnih odredbi EU-a.

Prije same izrade infografika, pregledali smo dokumente Europske Unije napisane ‘svakodnevnim jezikom’ i proučili sugestije kako ih vizualno prikazati. Sudionici su pritom učili o funkcioniranju i ulozi EU-a te stekli vještine izrade digitalnih materijala.

Svrha izrade infografika bila je prikazati nadležnosti EU-a na jednostavniji i pristupačniji način kako bi se mlade podučilo o njima te o EU općenito. Fokusirali smo se na članke vezane uz nadzor unutarnjih granica EU-a, mobilnosti mladih unutar EU-a te područja djelovanja u kojima EU pomaže svojim državama članicama.

Sastanci su dio pripreme mladih osoba za sudjelovanje u edukacijskom seminaru tijekom srpnja, gdje će svoje rezultate predstaviti sudionicima:ama iz zemalja partnerica na projektu.

Aktivnost je dio faze ‘#2 EU Ready to see’. Projekt “READY: pristupačniji europski jezik za mlade” financiran je sredstvima Erasmus+ programa te se provodi do veljače 2024. godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.