Search
Close this search box.

[ODRŽANO] Poziv na „Osnovni seminar medijacije“ 30. i 31. kolovoza 2023. u Zagrebu

Podijeli

Mislim da je seminar jako dobar i koristan, posebno jer radim s djecom i mladima i mislim da je jako važno da rano nauče kako komunicirati prilikom nekog sukoba, te ih naučiti određenim komunikacijskim vještinama koje će im pomoći da izbjegnu sukob.

Mislim da su kod ovakvih seminara i treninga najvažniji voditelji, a evo, što se tiče mog viđenja, vaši su pun pogodak!

Iz anonimnih evaluacija


Pozivamo sve zainteresirane učiteljice i učitelje, stručne suradnice i suradnike, razrednike, voditelje školskih preventivnih programa i izvannastavnih aktivnosti, ravnatelje i ravnateljice ali i sve zainteresirane da se prijave na dvodnevni „Osnovni seminar medijacije“ .

Kroz program medijacije razvijaju se vještine za rješavanje sukoba i upravljanje procesima sukoba u odnosima i zajednicama te vještine vođenja grupnih procesa, asertivne tehnike za rješavanje konflikta te se razvija suosjećanja i empatija u odnosima. Putem projekata školske medijacije osnažujemo djecu, odgojno-obrazovne djelatnike i čitave školske kolektive za prevenciju svih oblika nasilja i izgradnju zajednice temeljene na principima nenasilne komunikacije, empatije i rješavanja sukoba. Program „Medijacija“ povezan je i doprinosi ostvarivanju ishoda međupredmetne teme „Osobni i socijalni razvoj“.

Seminar će se održati u Zagrebu, a točnu lokaciju naknadno ćemo objaviti prijavljenima.

Trajanje edukacije: 12 sati (16 školskih sati)

Dinamika edukacije: Seminar u trajanju od dva dana (u uobičajeno radno vrijeme, prema naknadno definiranom rasporedu)

Način rada je u edukacijskoj grupi do 15 sudionika, uz metode prezentacije, grupnog razgovora, diskusije, radionica, vježbi i igranja uloga. Seminar je prepoznatljiv i po opuštenom i ugodnom ozračju koje potiče maksimalnu uključenost sudionika.

Uvjeti za potvrđivanje i vrsta potvrde: Polaznik/ica stječe pravo na potvrdu o stručnom usavršavanju sudjelovanjem na cijelom seminaru. Također, detaljni uvjeti sudjelovanja definirani su Općim uvjetima sudjelovanja u edukacijama FSO-a.

Kotizacija za navedeni seminar iznosi 99,54€ + PDV / 750,00 kn + PDV (ukupno 124, 43€ / 937,50 kn), a obuhvaća priručnike i osvježenja za oba dana.

Svi sudionici će dobiti potvrdu o stručnom usavršavanju i dvije publikacije za primjenu projekta u školi: „Možemo to riješiti: razumijevanje i upravljanje sukobima“ i Zbirku nastavnih priprema s 30 radionica.

Prijaviti se možete putem google prijavnice, najkasnije do 20. kolovoza 2023. Poziv u PDF formatu možete preuzeti ovdje.

S dodatnim pitanjima možete se obratiti voditeljici ureda Foruma Martini Nekić putem kontakata: mnekic@fso.hr, 01 4663 503.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.