Search
Close this search box.

„Sretno dijete” u Tehničkoj školi Slavonski Brod

Podijeli

Prošlog smo tjedna bili u Tehničkoj školi Slavonski Brod u kojoj su naše stručnjakinje Eli Pijaca Plavšić i Vanja Kožić Komar održale trodnevnu edukaciju „Sretno dijete”, u sklopu projekta „Mali medijatori u sretnoj školi”.

Ono što smo vrlo brzo primijetili je koliko ova škola već ulaže u to da njihovi učenici budu sretni: od uređenja školskog prostora, gdje smo se vrlo brzo i mi osjećali kao kod kuće, do veselih i motiviranih učitelja/ica koji već znaju mnogo o socio-emocionalnom razvoju učenika, važnosti izgradnje odnosa s učenicima i važnosti toga da se učenici osjećaju dobro u svojoj školi. Istovremeno su otvoreni za preispitivanje svojih znanja i iskustava te žele znati još više. Kroz druženje i razmjenu iskustva učili smo o ključnim faktorima rizika i zaštite u dječjem razvoju, temeljnim psihološkim potrebama, važnosti mentalnog zdravlja učenika, unapređivanju odnosa i komunikacijskim vještinama. Uz to, ovaj je veseo i složan kolektiv osmislio i nekoliko projekata i nastavnih priprema kojima će naučeno prenijeti učenicima.

Projekt punog naziva „Mali medijatori u sretnoj školi – socio-emocionalne kompetencije djece i mladih za konstruktivno rješavanje sukoba i prihvaćanja različitosti” provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a iduća će se edukacija održati u II. osnovnoj školi Vrbovec.

 

 

 

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.