Search
Close this search box.

Sve više škola prepoznaje važnost educiranja cijelog kolektiva iz područja suradnje, odnosa i komunikacije

Podijeli

Pred sam početak nove nastavne godine stručnjakinje Foruma Eli Pijaca Plavšić, Višnja Pavlović i Ana Munivrana održale su seminare medijacije za tri skupine učitelja: dvije u Osnovnoj školi Ksaver Šandor Đalski u Donjoj Zelini i jednu grupu u Osnovnoj školi Ivana Rangera u Kamenici. Tijekom dvodnevnog programa edukacije sudionici su učili i vježbali vještine potrebne za uspješno rješavanje sukoba, onih vlastitih, ali i sukoba između učenika te (potencijalnih) sukoba s roditeljima učenika, kolegicama i kolegama.

Područja i teme koje su učitelji aktivno usvajali su: načini i stilovi rješavanja sukoba, nenasilna komunikacija, empatijsko slušanje, koraci u medijaciji te praktična primjena. Stečena znanja i vještine moći će primijeniti u daljnjem radu s učenicima, ali isto tako i u svakodnevnom životu. Uz to, sudionici su aktivno promišljali i iznijeli niz kreativnih prijedloga za buduću organizaciju rješavanja sukoba u školi te suradnju razrednika, predmetnih nastavnika i stručne službe. Upravo posebnost seminara u kojima sudjeluje cijeli ili većina školskog kolektiva svakako je i dugoročni utjecaj na međuljudske odnose i zajedničku usmjerenost na unapređenje pedagoških procesa u školi.

Zahvaljujemo školama domaćinima na gostoprimstvu i sjajnoj atmosferi te citiramo inspirativnu izjavu sudionice: „Bilo bi divno da možemo svaku godinu započeti nekim vašim seminarom“.

Forumove stručnjakinje s ravnateljicom OŠ Ksaver Šandor Đalski, Donja Zelina, Lidijom Smrndić

Učitelji „u školskim klupama“

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.