Tema tjedna: poštenje

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ova dva prijedloga nastavnih aktivnosti nastali su u sklopu programa “Obrazovanje protiv korupcije” Foruma za slobodu odgoja. Prijedloge su izradile učiteljice Danica Drčec, OŠ „Vladimir Nazor”, Budinščina i Sandra Sviben, OŠ Mače.

Aktivnosti imaju za cilj da učenici prepoznaju podmićivanje kao neželjeno ponašanje u društvu te ih upoznati s osnovnim pojmovima vezanima za korupciju u svakodnevnom životu.

Ja bih radio bio/bila predsjednik/ca

Razina: predmetna nastava.

Cilj: Prepoznati podmićivanje kao neželjeno ponašanje u društvu

Ishodi: OŠ HJ A.5.4. Učenik piše tekstove trodijelne strukture u skladu s temom; GOO C.2.3. Promiče kvalitetu života u školi i demokratizaciju škole; IKT A.2.2. Učenik se samostalno koristi njemu poznatim uređajima i programima; IKT D.2.2. Učenik rješava jednostavne probleme s pomoću digitalne tehnologije; POD B.2.2. Planira i upravlja aktivnostima.

Korelacije: Sat razredne zajednice, Hrvatski jezik, Uporaba IKT, Održivost, Građanski odgoj i obrazovanje

Je li ovo u redu?

Razina: Prepoznati i koristiti osnovne pojmove vezane uz korupciju u svakodnevnom životu.

Cilj: Prepoznati i koristiti osnovne pojmove vezane uz korupciju u svakodnevnom životu.

Ishodi: GOO.C.2.3. Promiče kvalitetu života u školi i demokratizaciju škole; IKT.A.2.2. Učenik se samostalno koristi njemu poznatim uređajima i programima; IKT.D.2.2. Učenik rješava jednostavne probleme s pomoću digitalne tehnologije; POD.B.2.2. Planira i upravlja aktivnostima.

Korelacije: Sat razredne zajednice, Hrvatski jezik, Uporaba IKT, Održivost, Građanski odgoj i obrazovanje

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.