Teme III. godišnje konferencije školske medijacije

Podijeli

„Sukob je prirodni, vitalni dio života.
Kad ga shvatimo, postaje prilika za učenje i stvaranje.
Pravi je izazov kako u sukobu primijeniti principe suradnje u odnosu.“

(Bodine, Crawford i Schrumpf, 1994.)  

Ovogodišnja konferencija okuplja niz stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom u području pozitivne psihologije, transformativne i školske medijacijom, restorativnih praksi te interkulturalnog obrazovanja.

O važnosti pozitivnih odnosa i njihovoj važnosti za kvalitetu života govorit će dr. sc. Majda Rijavec s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dr. sc. Belinda Hopkins, direktorica “Transforming Conflict” iz Velike Britanije će prenijeti svoja iskustva i prakse u primjeni restorativnih načela u školama u Velikoj Britaniji.  Barbara Lapajne Predin, obiteljska medijatorica iz Slovenije, govorit će o važnosti transformativne medijacije i njenoj primjeni. O uvođenju vršnjačke medijacije u škole govorit će Ana Žnidarec Čučković s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a Višnja Pavlović, voditeljica programa “Volontiranje i aktivno građanstvo u obrazovanju” iz Forum za slobodu odgoja govorit će o projektu “Pokreni promjenu: prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“.

Uz predavanja, održat će se i jednominutna predstavljanja iz prakse (tzv. 1-minute pitches) te praktične radionice.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na stranici: http://medijacija.strikingly.com/ Prijave su otvorene do 5. veljače 2017. godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.