Teme III. godišnje konferencije školske medijacije

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

„Sukob je prirodni, vitalni dio života.
Kad ga shvatimo, postaje prilika za učenje i stvaranje.
Pravi je izazov kako u sukobu primijeniti principe suradnje u odnosu.“

(Bodine, Crawford i Schrumpf, 1994.)  

Ovogodišnja konferencija okuplja niz stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom u području pozitivne psihologije, transformativne i školske medijacijom, restorativnih praksi te interkulturalnog obrazovanja.

O važnosti pozitivnih odnosa i njihovoj važnosti za kvalitetu života govorit će dr. sc. Majda Rijavec s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dr. sc. Belinda Hopkins, direktorica “Transforming Conflict” iz Velike Britanije će prenijeti svoja iskustva i prakse u primjeni restorativnih načela u školama u Velikoj Britaniji.  Barbara Lapajne Predin, obiteljska medijatorica iz Slovenije, govorit će o važnosti transformativne medijacije i njenoj primjeni. O uvođenju vršnjačke medijacije u škole govorit će Ana Žnidarec Čučković s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a Višnja Pavlović, voditeljica programa “Volontiranje i aktivno građanstvo u obrazovanju” iz Forum za slobodu odgoja govorit će o projektu “Pokreni promjenu: prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“.

Uz predavanja, održat će se i jednominutna predstavljanja iz prakse (tzv. 1-minute pitches) te praktične radionice.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na stranici: http://medijacija.strikingly.com/ Prijave su otvorene do 5. veljače 2017. godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.