UNICEF-ova utrka Mliječna staza 2023. podržava program Škole podrške

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Na konferenciji za medije održanoj 15. lipnja 2023. u XII. gimnaziji u Zagrebu najavljena je ovogodišnja utrka Mliječna staza koju UNICEF organizira već sedmu godinu za redom. Ove godine se održava s ciljem podizanja svijesti o mentalnom zdravlju djece i mladih te u skladu s time podržavaju provedbu programa Škole podrške koji Forum za slobodu odgoja provodi od 2021. godine u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje. Naša izvršna direktorica Ana Munivrana predstavila je program te važnost ulaganja i jačanja kapaciteta škola za podršku djeci i mladih u brizi o mentalnom zdravlju.

Škole podrške program su za jačanje socio-emocionalnih kompetencija i otpornosti djece i mladih, ali i učitelja, nastavnika te drugih odgojno-obrazovnih stručnjaka koje dodatno educiramo i mentoriramo kako bi bili osnaženi u pružanju prve psihološke podrške učenicima. Do sada je u program uključeno 35 škola iz Sisačko-moslavačke županije, a obuhvaćeno je 190 nastavnika i stručnih suradnika i više od 8400 učenika osnovnih i srednjih škola. Dojmove učenika koji su sudjelovali u programu možete pogledati u videu ispod.

Utrka Mliječna staza se održava, uz mobilnu aplikaciju, od 15. do 24. rujna 2023. na tisućama lokacija i staza diljem Hrvatske, za jedan zajednički cilj – osigurati podršku za mentalno zdravlje djece i mladih u školama. Sudjelovati možete na više načina, a više informacija i prijave naći ćete ovdje.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.