Sudjelujte u besplatnoj online edukaciji „Inkluzija i socio-emocionalno učenje: Zajedno smo jači!”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Od početka 2022. godine Forum u suradnji s partnerskim organizacijama iz Austrije, Cipra, Mađarske i Italije, te partnerskim školama iz Hrvatske i spomenutih zemalja, sudjeluje u osnaživanju djece i mladih te onih najranjivijih da se lakše nose s mnogim izazovima koji su zatekli svijet posljednjih godina, a utječu na njihovu motivaciju za učenje.

Projekt BE-IN: Najbolje inovativne prakse za inkluzivno i emocionalno obrazovanje s ciljem suočavanja s ranim napuštanjem školovanja u Europi, nositelja OXFAM Italia Intercultura, ima cilj omogućiti svakom iste prilike, pridati im osjećaj jednake vrijednosti te ih motivirati za učenje i nastavak obrazovanja – nešto što u europskim srednjim školama stvara veliki problem (naročito od COVID pandemije), a što se može ublažiti trudom i zajedničkim radom nas stručnjaka:inja, nastavnika:c, roditelja.

Projekt među ostalim predstavlja novi kurikulum izvođenja nastave kojim želimo dodatno osnažiti nastavnike i nastavnice za uvođenje SEU-a (socio-emocionalnog učenja) i inkluzivnog učenja u škole, a među ostalim im pomoći da se (dodatno) upoznaju sa skelama za učenje i formiranjem stratificiranih jedinica za održavanje nastave. Korištenjem ovih metoda nastoji se prilagoditi nastavu svakom pojedincu i omogućiti mu da postigne najbolje rezultate u skladu sa svojim mogućnostima. Ovakvim se načinom rada nastoji stvoriti zajedništvo među učenicima:ama i radna klima u učionici koja će ih motivirati na učenje.

Ovim putem pozivamo sve nastavnike:ce koji žele sudjelovati u online edukaciji i steći dodatne vještine i znanja o uvođenju SEU-a u svoje učionice da se pridruže BE-IN projektu sudjelovanjem u online edukaciji i daju svoj doprinos inkluzivnoj školskoj zajednici. Na pilotskoj online platformi dostupne su sve informacije o ovdje navedenim sadržajima te upute za pohađanje online edukacije. Sudjelovati možete do kraja lipnja, a po završetku dobivate potvrdu o sudjelovanju u edukaciji u trajanju od 18 sati. Za dodatne informacije javite se na e-adresu vkozic@fso.hr.

Nadamo se da će vas sudjelovanje u ovoj edukaciji inspirirati te pružiti zadovoljstvo, kako vašim učenicima tako i vama, jer vi ste ti koji možete dati ključan doprinos za njihovu budućnost.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.