Volonterska akcija u okviru projekta “Moj okoliš moja budućnost”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U sklopu projekta „Moj okoliš, moja budućnost“ kojeg provodi Društvo za oblikovanje održivog razvoja u partnerstvu s Forumom za slobodu odgoja i Osnovnom školom Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog je održana volonterska akcija povodom Dana planeta Zemlje.

Cilj projekta je razviti program školskog volontiranja za okoliš, klimu i održivi razvoj, educirati djelatnike udruga, škola i drugih javnih ustanova za rad s volonterima te povećati broj djece i mladih koji volontiraju.

Broj djece i mladih volontera se povećava uključivanjem učenika u različite volonterske aktivnosti, a tijekom školske godine 2017/2018 i 2018/2019 bit će ih održano nekoliko u Krapinsko-zagorskoj županiji. Jedna od njih je provedena 23.4.2018., povodom Dana planeta Zemlje, kada su učenici uključeni u volontersku okolišnu skupinu sadili orahe u lokalnoj zajednici. Ova volonterska akcija je služila podizanju svijesti učenika o važnosti volontiranja, ulaganja u okoliš i očuvanje prirode, te sađenja novih biljaka.

U održavanje biljaka će biti potrebno uključiti razlčite dionike iz lokalne zajednice, tako da je ova volonterska akcija bila prilika da se učenici i škola umreže i upoznaju s ostalim važnim institucijama koje djeluju u lokalnoj zajednici.

Sljedeća volonterska akcija je predviđena za svibanj 2018 godine, a učenici će saditi voćke u školskom vrtu koji je već pun različitog povrća i voća koje su učenici ranije zasadili učeći o važnosti ulaganja u okoliš.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.