Pokreni promjenu: održan partnerski sastanak u Zagrebu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Forum je ovaj tjedan održao sastanak s partnerskim organizacijama iz Slovenije, Italije i Velike Britanije kako bi podijelili iskustva provedbe različitih aktivnosti u  sklopu projekta „Pokreni promjenu – prihvaćanje različitosti kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje”.  

Projekt „Pokreni promjenu!“ se provodi već drugu godinu te su na sastanku projektni koordinatori i stručnjaci na projektu imali priliku razgovarati o aktivnostima koje se provode i koje će se provoditi do kraja 2018. godine. Učenici četrdeset škola u Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj i Velikoj Britaniji zajedno sa svojim učiteljima i uz podršku projektnih koordinatora provode lokalne projekte kojima pokreću promjene koje žele vidjeti u svojim školama i lokalnoj zajednici. Školski projekti koji su primjeri dobre prakse bit će prikupljeni u publikaciji „Knjiga dobrih ideja“ te će biti zabilježeni u kratkom dokumentarnom filmu „Pokreni promjenu“ koji će ispričati priču djece i mladih koji pokreću promjene u svojim sredinama. Još jedna zajednička aktivnost koja se provodi u sve četiri zemlje je Forumov tradicionalni kreativni natječaj „Oboji svijet“ te će ove godine učenici iz sve četiri zemlje kreativno predstaviti svoja razmišljanja o tome kako vide i žive različitosti oko sebe.

O svim ovim aktivnostima možete čitati i dalje na našim mrežnim stranicama te na stranici projekta „Pokreni promjenu!“, a uživo ćete moći čuti učitelje, učenike i koordinatore projekata iz sve četiri zemlje u studenom ove godine na finalnoj konferenciji u Zagrebu.

Projekt „Pokreni promjenu!“ je financiran od strane Izvršne agencije Europske unije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) u sklopu programa Erasmus+.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.