Volontiranje u radu s djecom i mladima

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Zahvaljujući financijskoj potpori Grada Zagreba, prošli tjedan proveden je seminar stručnog usavršavanja Volontiranje u radu s djecom i mladima s učiteljima i stručnim suradnicima iz osam partnerskih škola.

Seminar je proveden u sklopu projekta „Volontiranje u zajednici – osnaživanje korisnika ustanova socijalne skrbi i učenika u lokalnoj zajednici“ koji će se provoditi do kraja 2016. godine. Glavni cilj projekta je osnažiti škole za održivu provedbu volonterskih akcija učenika, učitelja te roditelja u lokalnoj zajednici kojim pružaju podršku najranjivijim skupinama društva u svojoj lokalnoj zajednici. Na seminaru je 17 sudionika  naučilo kako razviti volonterski projekt od početne ideje do provedbe, kako motivirati učenike, ali i roditelje i kolege na sudjelovanje, koja je poveznica između razvoja kreativnosti kod djece i mladih i volontiranja te kako zakonski urediti volontiranje u svojoj ustanovi. Saznali su i na koje sve načine mogu ostvariti odgojno-obrazovni potencijal volontiranja učenika te zašto je važno učenike uključiti u razvoj volonterskih aktivnosti od samog početka njihovog obrazovnog iskustva.

Tijekom prosinca partnerske škole će organizirati i provesti volonterske akcije sa svojim učenicima kroz koje će ostvariti suradnju sa ustanovama i organizacijama koje brinu o najranjivijim skupinama u svojim lokalnim zajednicama. O volonterskim akcijama i ostalim aktivnostima projekta, pratite na našoj Facebook stranici Knjiga dobrih ideja.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.