Sastanak partnera u Portugalu u okviru NAOS projekta

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U portugalskom gradu Portu, predstavnici Foruma za slobodu odgoja su tijekom 5. i 6. listopada 2016. sudjelovali na sastanku partnera koji se održao u okviru projekta NAOS, čija je središnja misao identifikacija dobrih obrazovnih praksi nastavnika koje im olakšavaju rad u multikulturalnom okruženju.

Projekt je financiran iz programa Erasmus+, a sastanak u Portu su organizirali partneri s Fakulteta za psihologiju i obrazovne znanosti Sveučilišta u Portu. Na sastanku je napravljen presjek rada u proteklih nekoliko mjeseci, a partneri iz Grčke i Cipra su predstavli rezultate studijskih posjeta održanih u estonskim i litvanskim školama na proljeće ove godine. Budući da studijska putovanja, na kojima se opaža dobra praska škola u okviru različitih područja školskog djelovanja zauzimaju značajno mjesto u ovom projektu, napravljena je sveobuhvatna analiza do sada održanih studijskih posjeta iz Belgije, Grčke, Norveške, Hrvatske i Cipra.

Na projektu koji je po količini i intenzitetu obavljenih aktivnosti sada u svom vrhuncu, dodatno se raspravljalo o dobrim praksama za rad u multikulturalnom okruženju srednjoškolskih nastavnika, a planirane su i buduće aktivnosti poput nadolazećih studijskih posjeta u Portugalu i Nizozemskoj. Projekt završava na proljeće 2017. a već su napravljeni prvi planovi u organizaciji završne konferencije, te mogući načini daljnje diseminacije projektnih rezultata.

Pred svim partnerima koji rade na projektu prethodi zanimljivo i intenzivno razdoblje studijskih putovanja i izrade dodatnih materijala koji će nastavnicima pomoći da lakše rade u kulturalno raznolikim učionicama koje će u nadolazećim razdobljima postati sve češća pojava u Europskim zemljama.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.