„Zakotrljali se” učenički projekti u Tehničkoj školi Virovitica u sklopu projekta „I ja znam, i mene se pita”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Prošlog je tjedna skupina učenika i učenica 3. m razreda Tehničke škole Virovitica sudjelovala u edukaciji „I ja znam, i mene se pita” čiji je cilj bio osnaživanje učenika i učenica za detektiranje problema u školskoj i lokalnoj zajednici te predlaganje, osmišljavanje i provođenje projektnih rješenja. Nakon što su učenice i učenici u svibnju sudjelovali u online fokus grupama i s nama podijelili svoje brige, izazove i prijedloge rješenja, na red je došlo osmišljavanje projekata kojima će na određene izazove odgovoriti, kako bi između ostalog pokazali koliko je glas mladih vrijedan i važan te koliko su voljni biti kreatori različitih promjena kad im se za to pruži prilika.

Trenerica Ana Žnidarec Čučković s učenicama i učenicima je na različite kreativne načine promišljala o komunikaciji, timskom radu, pokretanju promjena, kreativnosti i aktivizmu, što je rezultiralo učeničkim osmišljavanjem dviju projektnih ideja kojima će nastojati boravak učenika i učenica u školi učiniti opuštenijim i ugodnijim. Unatoč svim izazovima s kojima se škole trenutno nose, ovi učenici i učenice s veseljem kreću u provedbu svojih projekata jer njima je i dalje važno da se njihov glas čuje te da imaju priliku i podršku pokretati pozitivne promjene u svojoj okolini. Edukacija je održana u sklopu projekta „I ja znam, i mene se pita – program osnaživanja učenika/ca za aktivniju participaciju u školi i lokalnoj zajednici” čiju provedbu u Tehničkoj školi Virovitica i X. gimnaziji „Ivan Supek” u Zagrebu financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.