Započeo projekt „Školski volonteri: osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programa“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Dvogodišnji projekt koji financijski podržava Europska unija iz Europskog socijalnoga fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. započeo je sa provedbom 1. lipnja 2017.

Projektne aktivnosti će se provoditi u sedam županija Hrvatske (Grad Zagreb, Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Primorsko-goranska i Splitsko dalmatinska), a partneri na projektu su Volonterski centar Osijek, udruga MOST iz Splita te II osnovna škole Vrbovec.

Više o projektu i aktivnostima možete pročitati na stranici projekta.

Kao prva projektna aktivnost u ponedjeljak, 5. lipnja 2017. godine u novim prostorijama Foruma za slobodu odgoja održan je prvi partnerski sastanak u sklopu projekta „Školski volonteri: osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programa“. Na sastanku su sudjelovale predstavnice i predstavnici partnerskih organizacija Udruge MoSt, Volonterskog centra Osijek i II. Osnovne škole Vrbovec te Foruma za slobodu odgoja.

Kroz zajedničko druženje i suradnju svi partneri su se međusobno upoznali sa radom organizacija, predstavljen je projekt, projektne aktivnosti, akcijski plan, strategija vidljivosti, plan monitoringa i evaluacije te projektni menadžment. Osim navedenoga predstavljen je i završeni projekt „Školski volonteri: osnaživanje javnih odgojno-obrazovnih ustanova za uključivanje volontera u rad s djecom i promicanje volonterskih inicijativa“ koji je Forum provodio od 2014.-2015. godine u partnerstvu s Udrugom MoSt, Osnovnom školom Luka iz Sesveta i Zagrebačkom županijom kao primjer dobre prakse te su predstavljene naučene lekcije, izazovi kao i preporuke za implementaciju ovoga projekta.

Dodatna vrijednost partnerskoga sastanka bilo je gostovanje dr.sc. Lane Jurčec s Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja je predstavila vrijednost volontiranja za osobnu i društvenu dobrobit učenika te niz istraživanja koja navedeno i potvrđuju.  Istaknula je kako volontiranje povećava osjećaj sreće, životnoga zadovoljstva, samopoštovanja, osjećaj kontrole nad vlastitim životom te subjektivno zdravlje.

Od srijede 7.lipnja otvaramo prijave za sudjelovanje škola u projektu u sedam županija te vas pozivamo da nam se priključite!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.