Search
Close this search box.

Započeo projekt „Školski volonteri: osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programa“

Podijeli

Dvogodišnji projekt koji financijski podržava Europska unija iz Europskog socijalnoga fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. započeo je sa provedbom 1. lipnja 2017.

Projektne aktivnosti će se provoditi u sedam županija Hrvatske (Grad Zagreb, Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Primorsko-goranska i Splitsko dalmatinska), a partneri na projektu su Volonterski centar Osijek, udruga MOST iz Splita te II osnovna škole Vrbovec.

Više o projektu i aktivnostima možete pročitati na stranici projekta.

Kao prva projektna aktivnost u ponedjeljak, 5. lipnja 2017. godine u novim prostorijama Foruma za slobodu odgoja održan je prvi partnerski sastanak u sklopu projekta „Školski volonteri: osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programa“. Na sastanku su sudjelovale predstavnice i predstavnici partnerskih organizacija Udruge MoSt, Volonterskog centra Osijek i II. Osnovne škole Vrbovec te Foruma za slobodu odgoja.

Kroz zajedničko druženje i suradnju svi partneri su se međusobno upoznali sa radom organizacija, predstavljen je projekt, projektne aktivnosti, akcijski plan, strategija vidljivosti, plan monitoringa i evaluacije te projektni menadžment. Osim navedenoga predstavljen je i završeni projekt „Školski volonteri: osnaživanje javnih odgojno-obrazovnih ustanova za uključivanje volontera u rad s djecom i promicanje volonterskih inicijativa“ koji je Forum provodio od 2014.-2015. godine u partnerstvu s Udrugom MoSt, Osnovnom školom Luka iz Sesveta i Zagrebačkom županijom kao primjer dobre prakse te su predstavljene naučene lekcije, izazovi kao i preporuke za implementaciju ovoga projekta.

Dodatna vrijednost partnerskoga sastanka bilo je gostovanje dr.sc. Lane Jurčec s Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja je predstavila vrijednost volontiranja za osobnu i društvenu dobrobit učenika te niz istraživanja koja navedeno i potvrđuju.  Istaknula je kako volontiranje povećava osjećaj sreće, životnoga zadovoljstva, samopoštovanja, osjećaj kontrole nad vlastitim životom te subjektivno zdravlje.

Od srijede 7.lipnja otvaramo prijave za sudjelovanje škola u projektu u sedam županija te vas pozivamo da nam se priključite!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.