Završena je pripremna edukacija za provoditelje izvannanstavne aktivnosti ZAG (Zajednica aktivnih građana) u gradu Zagrebu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U lipnju smo započeli s edukacijom nastavnika:ca u Gradu Zagrebu kao pripremu za uvođenje izvannastavne aktivnosti Zajednica aktivnih građana (ZAG) koje su završile u rujnu. Konzorcij kojeg vodi Forum za slobodu odgoja izabran je kao provoditelj edukacija za nastavnike:ce koji će u ovoj nastavnoj godini provoditi u svojim školama izvannastavnu aktivnost “Zajednica aktivnih građana”. Sveobuhvatna edukacija provodila se s organizacijama članicama GOOD inicijative – Centar za mirovne studije, GONG, Hrvatsko debatno društvo i Zelena akcija. Provedeno je ukupno sedam modula, a ukupno je u edukacijama sudjelovalo 34 sudionika iz 31 škole.

Edukacija se sastojala od sljedećih modula: Uvodni modul, Glas učenika, Odlučivanje i važnost djelovanja u demokraciji, Ljudska prava i slobode kao vrijednosti odnosa u zajednici, Zajednice različitih, Zajednice u kontekstu održivosti,  Javno dobro, društvene karakteristike i akteri u zajednici, Strategije učenja i poučavanja.

Povratne informacije sudionika:ca izuzetno su pozitivne, a ukupna ocjena zadovoljstva sudionika:ca provedenim edukacijskim modulima na skali od 1 do 5 iznosila je 4,80.

Komentari sudionika:ca iz anonimnih evaluacijskih upitnika:

Sve je odlično organizirano.

Sve je izvrsno! Veselim se radu!!!

Voditeljice su bile jako dobro pripremljene, stručne i ljubazne.

 Izvrsna edukacija. Odlični materijalii za učitelje i za rad sa učenicima!

Ma sve je bilo odlično, dinamično i poučno.

Hvala na poticajnoj edukaciji

Jako korisne metode i dobre edukatorice.

Forum za slobodu odgoja iznimno je ponosan što zajedno s članicama GOOD inicijative sudjeluje u procesu pripremanja za provedbu izvananstavne aktvnosti ZAG te zahvaljujemo svim sudionicima:ama na odličnoj suradnji!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.