Search
Close this search box.

Završene edukacije za nastavnike te započele edukacije za učenike u sklopu projekta „Sretno dijete: program prevencije nasilja učenjem socio-emocionalnih vještina djece, mladih i učitelja“

Podijeli

Tijekom mjeseca ožujka završene su edukacije za nastavnike iz pet županija Hrvatske. Seminari „Odnos, sukob, medijacija: implementacija preventivnog programa u školama“ održani su u partnerskim školama: OŠ braće Radića, Pakrac, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Rovišće, OŠ Josipa Broza, Kumrovec i Tehnička škola Virovitica. Na seminarima je sudjelovalo 95 nastavnika i stručnih suradnika koji su produbili znanja o prevenciji neprihvatljivoga ponašanja djece i mladih te dobili dodatne vještine i znanja u mirnom rješavanju sukoba te osnaživanja djece u preuzimanju uloge u rješavanju vršnjačkih sukoba.

Sudionici su ocijenili seminare visokim ocjenama kroz anonimnu evaluaciju, te su naveli kako su osnaženi u daljnjem radu s učenicima na teme prevencije neprihvatljivoga ponašanja i suzbijanja vršnjačkoga nasilja.

Također, tijekom ožujka su započele i radionice „Akademija vršnjačke medijacije“ u partnerskim školama kroz koje su odabrani učenici razvijali vještine mirnoga rješavanja sukoba, nenasilne komunikacije te upravljanja emocijama.

Do sada je održano 5 radionica na kojima je sudjelovalo 88 učenika, a radionice su održane u Tehničkoj školi Daruvar, Gimnaziji Daruvar, OŠ Donja Dubrava, OŠ Donji Kraljevec i OŠ Josipa Broza Kumrovec.

Tijekom mjeseca travnja održat će se još tri radionice u OŠ Rovišće, Tehničkoj školi Virovitica i OŠ braće Radića.

Učenici su kroz evaluacije istaknuli kako im je sudjelovanje u radionicama bilo jako zanimljivo i poučno, da su puno novoga naučili (kako biti medijator, kako riješiti sukobe na nenasilan način) i da imaju veliku želju postati vršnjački medijatori i pomagati svojim vršnjacima u rješavanju njihovih sukoba.

Projekt financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.