A što si ti naučio/la?

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

I dok polako odbrojavamo posljednje dane nastavne godine koja nas je prodrmala, umorila, još više zbližila unatoč udaljenostima, koja nam je pomogla da se podsjetimo zašto nam je škola važna te koliko nam znači prijatelj/ica u klupi, učiteljev/ičin osmijeh, mogućnost da tražimo dodatno pojašnjenje podizanjem prave, a ne virtualne ruke…, zaključili smo da ne bi bilo u redu s vama ne podijeliti još jedan prijedlog nastavne aktivnosti u kategoriji „Forumove međupredmetne teme”. I to ne bilo kakav prijedlog aktivnosti, već aktivnost u kojoj se osvrćemo na protekle mjesece i razmišljamo koje lekcije možemo ponijeti u novu školsku godinu. Također, aktivnost u kojoj slavimo sav trud i uspješno nošenje s gomilom izazova, jer ono oko čega se sigurno svi slažemo jest da su učenici/e, učitelji/ce, a i roditelji morali biti strpljivi, kreativni, uporni i puni podrške i razumijevanja jedni prema drugima kako bi se ova nastavna godina uspješno privela kraju.

Stoga vam donosimo pripremu „A što si ti naučio/la?” koju vjerujemo da uz manje prilagodbe možete provesti s učenicima predmetne nastave kao i srednjoškolcima. Podijelite s učenicima svoju osobnu poruku – namijenjenu baš njima, podijelite kako se osjećate sada na kraju nastavne godine i što želite sebi i njima u idućoj… Zagrlite svoje učenike/ce virtualno te budite ponosni i na sebe i na njih.

Želimo vam da i školsku godinu uspješno privedete kraju te da se u rujnu svi ponovno vidimo u školskim klupama, s naučenim lekcijama kao poticajem za daljnji uspješni rad i kvalitetne odnose u školi.

A što si ti naučio/la?

Razina: srednja škola

Ciljevi: Prepoznati pouke stečene tijekom proteklih mjeseci. Planirati buduće učenje na temelju novostečenog iskustva nastave na daljinu. Kritički promisliti o nastavi na daljinu te osvijestiti prednosti i nedostatke. Proslaviti sve uspješno savladane izazove proteklih mjeseci.

Ishodi: OSR A.4.1., A.5.1. Razvija sliku o sebi, OSR A.4.2., A.5.2. Upravlja svojim emocijama i ponašanjem, OSR A.4.3., A.5.3. Razvija osobne potencijale, OSR A.4.4., A.5.4. Upravlja svojim obrazovnim i profesionalnim putem, OSR B.4.1., B.5.1. Uviđa posljedice svojih i tuđih stavova/postupaka/izbora, OSR B.4.3., B.5.3. Preuzima odgovornost za svoje ponašanje.

Korelacije: Sat razredne zajednice, Engleski jezik, Glazbena kultura, Hrvatski jezik, Osobni i socijalni razvoj

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.