Akademija vršnjačke medijacije u Slavonskom Brodu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ovog je tjedna naša trenerica dr.sc. Ana Žnidarec Čučković održala Akademiju vršnjačke medijacije za grupu učenica i učenika Tehničke škole Slavonski Brod. U sklopu Akademije stjecali su vještine potrebne za bolje razumijevanje sebe i svojih odnosa, uspješniju komunikaciju te za rješavanje sukoba i problema. Atmosfera je bila vesela i radna, a polaznici su pokazali veliki interes za temu.

Projekt se provodi se uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku tijekom 2019. godine, a puni je naziv projekta “Mali medijatori u sretnoj školi – socio-emocionalne kompetencije djece i mladih za konstruktivno rješavanje sukoba i prihvaćanje različitosti”. Fokus programa je na uspješnijem komuniciranju i nenasilnom rješavanju sukoba te na jačanju osobnih i socijalnih kompetencija učenika u odabranim školama u Zagrebačkoj, Međimurskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Nakon ove edukacije, održat će se Akademija za grupu učenica i učenika u II. osnovnoj školi Vrbovec te će nakon toga oni osmisliti i provesti radionice za svoje vršnjake, u suradnji s učiteljima koji su prošli program Sretno dijete.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.