Suradnja Foruma za slobodu odgoja i Centra za socijalnu skrb Zagreb

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Prošlog su tjedna, 10. i 11. listopada, naše stručnjakinje Eli Pijaca Plavšić i Ana Munivrana održale Osnovni seminar medijacije za djelatnike Centra za socijalnu skrb Zagreb u dvorani Učeničkog doma Marije Jambrišak u Zagrebu.

Tijekom edukacije polaznici su imali priliku na nov način analizirati konfliktne situacije s kojima se susreću na radnom mjestu te unaprijediti svoje kompetencije rješavanja sukoba i medijacije.

Putem metoda prezentacije, vježbe, diskusije i analize problemnih situacija trenerice su sa sudionicima prošle kroz osnovne teorijske koncepte sukoba, učinkovite pristupe rješavanja sukoba i komunikacije u sukobu i analizu konflikata u području rada s obiteljima, s naglaskom na konfliktne razvode. Uz metodu video prikaza, analize slučaja i igre uloga sudionici su obnovili i unaprijedili svoje vještine medijacije. Istaknuli su da im je bilo najkorisnije podsjetiti se važnosti strukture medijacijskog procesa, zatim vještina sažimanja, reflektiranja i parafraziranja kao ključnih komuikacijskih vještina medijatora te principa nepristranosti i održavanja ravnoteže moći između sukobljenih strana.

Projekt „Razvoj kompetencija medijacije za stručnjake u obiteljsko-pravnoj zaštiti“ provodi Forum za slobodu odgoja u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zagreb i udrugom “Na drugi način” uz podršku Grada Zagreba. Edukacijom će biti obuhvaćeno ukupno pedeset djelatnika iz svih podružnica Centra za socijalnu skrb Zagreb koji će edukaciju proći u dvije skupine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.