Search
Close this search box.

Akademija za ravnateljice i ravnatelje škola Sisačko-moslavačke županije: održan je drugi modul programa

Podijeli

Dana 3. i 4. studenog održan je II. modul programa „Akademije za ravnatelje“ u organizaciji Foruma za slobodu odgoja u partnerstvu s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, a koji se održava u sklopu projekta „Škole podrške: učenje za otpornost, inkluziju i mentalno zdravlje u školama Sisačko-moslavačke županije“.

II. modul programa pod nazivom „Komunikacija i medijacija, upravljanje ljudskim resursima“ održan je hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Modul su održale Forumove trenerice Ana Munivrana i Jelena Perak. Na ovom izuzetno dinamičnom i prepunom zanimljivih diskusija modulu obrađene su teme poput uspješne suradnje u timu, komunikacijskih vještina potrebnih za uspješno upravljanje školom, primjene medijacije u rješavanju sukoba u školi te upravljanje ljudskim resursima. Na samom kraju ravnatelji ravnateljice dobili su i domaću zadaću, a to je izraditi školsku politiku ili neku aktivnost na razini škole koja će doprinjeti boljim i kvalitetnijim međuljudskim odnosima na razini škole te doprinjeti mentalnom zdravlju učenika, nastavnika i drugih zaposlenika škola.

Povratne informacije na održani modul bile su izuzetno pozitivne te su sudionici izrazili veliko zadovoljtsvo sadržajem i metodama rada. Na skali od 1 – 5 modul je prosječno ocijenjen s 5,0.

Akademija okuplja 18 ravnateljica i ravnatelja koji će kroz 5 modula steći širok raspon kompetencija upravljanja i vodstva, poput: upravljanja školom jasnom vizijom, upravljanja odnosima, komunikacijom i rješavanjem sukoba, izrade kurikuluma i razvojnih planova te odnosa s javnošću i kriznog komuniciranja. 

Projekt su do sad podržali i Grad Sisak, Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.