Search
Close this search box.

Preuzmite nastavne materijale za kreativno poučavanje građanskog odgoja i obrazovanja

Podijeli

Erasmus + projekt “Kreativni pristupi u poučavanju Građanskog odgoja i obrazovanja – CANDIICE”  ulazi u završnu fazu provedbe te vas stoga pozivamo da preuzmete nastavne materijale za rad s učenicima u osnovnim i srednjim školama u formalnom obrazovanju, ali i za rad s djecom i mladima u neformalnim obrazovnim okruženjima.

Ovi inspirativni materijali potaknut će kreativne ideje učenja o demokraciji i građanskom odgoju i obrazovanju nudeći niz radionica, nastavnih priprema, inspirativnih video uradaka i primjera dobre praske koje možete koristiti u svom svakodnevnom radu. Ako ste nastavnik/ca koji u svakodnevnom radu s učenicima radi na temama Građanskog odgoja i obrazovanja i u stalnoj ste potrazi za novim metodama, alatima, inspirativnim prijedlozima onda je ovaj materijal namijenjen vama.

Materijali su na engleskom jeziku.

Materijali koje možete preuzeti:

Nastavne pripreme: nastavne pripreme podijeljene su prema dobi učenika i namijenjene učenicima od 6 do 18 godina. Odaberite dob učenika i izaberite između 15 nastavnih priprema s kojima ćete kod učenika potaknuti kritičko mišljenje od demokratskim procesima u zemlji i svijetu.

Inspirativni projekti i primjeri dobre prakse: za vas smo pripremili nekoliko inspirativnih projekata za vašu školu i zajednicu koji nude različite inovativne oblike učenja koji će potaknuti djecu i mlade da budu aktivniji građani i građanke.

Prijedlozi radionica za rad s edukatorima – „Trening za trenere“: Ovaj paket sadrži izbor radionica za edukaciju nastavnika i edukatora u formalnom i neformalnom obrazovanju i namijenjen je svima onima koji rade s odraslima. Materijal je koristan za sve one koji se bave tzv. treningom za trenere kako bi potaknuli one koji rade s djecom i mladima u razumijevanju demokratskih procesa u zajednicama u kojima žive i rade.

Inspirativni video intervjui s praktičarima diljem Europe o njihovim praksama u radu s djecom i mladima na temama aktivnog građanstva mogu se vidjeti na sljedeće dvije poveznice:

Intervjui s nastavnicima i nastavnicama iz Hrvatske, Portugala i Francuske: https://candiice.com/interviews/

Intervjui s umjetnicima koji su provodili kreativne projekte s djecom i mladima: https://candiice.com/io6-videos/. Vaša povratna informacija nam je jako važna te vas molimo da nam kažete kako su vam se svidjeli materijali nastali u okviru projekta. Vašu povratnu informaciju možete upisati OVDJE (napomena: vaše dojmove možete upisati i na hrvatskom jeziku).

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.