Dodjela nagrada Kreativnog natječaja “Nabaci ideju, fotku, rimu za bolju klimu!”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U petak 21. travnja u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu održane su izložba radova i dodjela nagrada unutar projekta „METAR do bolje klime – Mreža za edukaciju, tranziciju, adaptaciju i razvoj“. Nastavak je to kreativnog natječaja organiziranoga početkom ove godine pod nazivom „Nabaci ideju, fotku, rimu za bolju klimu“ u kojem su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske. Nagradu je osvojilo 35 učeničkih radova u autorstvu 108 učenika i učenica pod mentorstvom 29 učitelja i učiteljica. Radovi kojima su učenici izrazili svoje stavove prema odnosu prirode i čovjeka utjelovili su različite oblike, od stripova i plakata do instalacija i proznih djela.

U sklopu događaja partneri projekta, s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i iz DOOR-a, održali su i radionice za učenike:ice na temu obnovljivih izvora i STEM obrazovanja za budućnost, a na kraju samog druženja kolega iz Društva za oblikovanje održivog razvoja  zaključnim riječima motivirao je prisutne da i dalje aktivno djeluju u očuvanju prirode i okoliša, ublažavanju posljedica klimatskih promjena te da ideju o čovjekovoj odgovornosti za planet na kojem živi prenose dalje.

Cilj ovog projekta bio je popularizirati ekološki i održivi način razmišljanja i življenja te potaknuti na promišljanje o utjecaju koji čovjek ima na prirodu i okoliš. Bilo je važno prepoznati kako je vrijednosti očuvanja prirode potrebno prenijeti mladim ljudima te ih otpočetka educirati na koje načine oni sami mogu doprinijeti zdravijem okolišu na sve nas. Borba protiv klimatskih promjena i ne-ekoloških postupanja pojedinaca i zajednica duga je i iscrpna, no uz ovakve i slične projekte, ljude koji ih pokreću i najvažnije od svega mladih ljudi, čija je srčanost motivacija svima nama, imamo šansu pobijediti.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.