Search
Close this search box.

Dvadeseta generacija stipendistica i stipendista

Podijeli

Nakon provedenog natječajnog postupka s radošću objavljujemo imena stipendistica i stipendista koji čine 20. generaciju programa kojeg u suradnji s The Headmasters’ and Headmistresses’ Conference u Hrvatskoj vodi Forum za slobodu odgoja.

Ovogodišnju generaciju čine četiri učenice i jedan učenik koji će se sami, u nekoliko rečenica, predstaviti:

“Ja sam Bruno Korica, rođen u Zagrebu. Trenutno pohađam Drugu gimnaziju u Zagrebu, a najesen ću krenuti u Bootham School u Yorku. Volim otkrivati i skupljati nova znanja. Bavim se filmskim stvaralaštvom te slobodnim pisanjem. Slušam glazbu i obožavam sportove poput atletike i triatlona. Vjerujem da nas mane ne bi trebale definirati, već bi nas trebale tjerati da bolje činimo stvari za koje smo talentirani i voljni raditi.”

“Zovem se Sanja Ranić i rođena sam 4. rujna 1999. Živim u malenom selu Jošavici pokraj Petrinje, ali srednju školu pohađam u Zagrebu. Nedavno sam završila drugi razred XVI. gimnazije, a svoje ću školovanje nastaviti u ženskom koledžu Harrogate u Engleskoj. U slobodno vrijeme plešem u folkloru, kuham, pečem kolače i brinem “o svome vrtu” (Candide). Žarko želim studirati medicinu i postati kirurgom, a izgledi da ću u tome i uspjeti, obećavajući su jer je škola u Harrogateu izvrsno opremljena pa se nadam i veoma kvalitetnom upijanju znanja.”

“Ja sam Katja Trbara. Trenutačno pohađam Sedmu gimnaziju u Zagrebu, a sljedeće godine mi se pruža jedinstvena prilika da pohađam prestižnu školu Rossall u Fleetwoodu blizu Manchestera. Inače se bavim debatom i volim umjetnost (za koju moja buduća škola ima jako razvijen odsjek). Veselim se okušavanju novih stvari i vidjeti kako je to živjeti daleko od doma, ali sam čvrsto uvjerena da će moja nova škola postati i moj drugi dom pun novih prijatelja i nezaboravnih iskustava.”

“Moje ime je Tea Višnjić i trenutno sam učenica IV. gimnazije u Zagrebu. Slijedeće godine pružila mi se jedinstvena prilika da 3. razred završim u King William’s Collegeu na otoku Manu. Prva sam Hrvatica koju su primili u tu školu tako da sam iznimno uzbuđena predstaviti našu zemlju u novim predjelima. U slobodno vrijeme učim španjolski jezik i čitam sve što mi padne pod ruku. Neizmjerno se veselim slijedećoj godini i svim uzbuđenjima i izazovima koji će s njome doći.”

“Moje ime je Elizabeta Forjan i dolazim iz Koprivnice. Imam 17 godina. Volim čitati i veliki sam obožavatelj serija. Najviše volim čitati krimiće, a osim čitanja volim otići na vožnju biciklom ili rolama.”

Čestitamo našim stipendisticama i stipendistima. Želimo im prekrasnu školsku godinu punu novih znanja, prijateljstava i iskustava, a novi natječaj najavljujemo za početak listopada 2016. godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.