Poziv školama na projektnu suradnju

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Volonterstvo djece i mladih pruža velike mogućnosti za razvoj građanskog aktivizma, za njihov osobni i socijalni razvoj, ali i za unapređenje kvalitete rada škola. Ipak, još nije odgovarajuće zastupljeno u školskim kurikulumima, a učitelji i škole koji se bave sličnim programima nedovoljno su prepoznati i podržani.

Europski socijalni fond objavio je poziv na natječaj Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“ na kojem je jedan od specifičnih ciljeva povećanje broja kvalitetnih i održivih programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje.

Forum je od 2013. proveo dva europska projekta („Pokreni promjenu“ i „Školski volonteri“) u sklopu kojih je surađivao s više od 70 škola i drugih ustanova te s oko 220 nastavnika i stručnih suradnika na temu razvoja volonterskih projekata i školskih programa volontiranja te će svoja iskustva i dobre prakse primijeniti i kroz prijavu na ovaj poziv.

Kako bi što bolje pripremio aktivnosti projektnog prijedloga i odabir škola kao korisnika projektnih aktivnosti, Forum poziva sve odgojno-obrazovne ustanove (osnovne i srednje škole, učeničke domove i centre za odgoj i obrazovanje) koje imaju interes pokrenuti volonterski program (volonterske aktivnosti, klubove, grupe) u svojim ustanovama da nas kontaktiraju. Zabilježene iskaze interesa ćemo uzeti u obzir kod izbora partnera, škola i županija u kojima će se provoditi projekt.

Iskaz interesa možete poslati na mail vpavlovic@fso.hr te ćemo vam se javiti s detaljnijim informacijama i pitanjima. Iskaz interesa ne obavezuje na sudjelovanje u projektu.

Možete pogledati i polusatni dokumentarni film „Pokreni promjenu“ te tako saznati više o dobrobitima volontiranja za učenike i škole.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.