Search
Close this search box.

Forum partner u novom međunarodnom projektu o inkluzivnom i socio-emocionalnom obrazovanju

Podijeli

Ovu je godinu Forum započeo s partnerstvom na dvogodišnjem projektu BE-IN: Best Innovative Practices for an Inclusive and Emotional Education to face early school leaving in Europe. Time je Forum nastavio svoju suradnju s nositeljem projekta, OXFAM Italia Intercultura, te započeo surađivati s partnerskim organizacija iz Austrije – Sudwind , Cipra – C.I.P. Citizens in Power i Mađarske – Anthropolis.

Cilj projekta je kreirati nove metode i alate kojima će se potaknuti učenike i učenice da ne odustaju od školovanja  – veliki problem u europskim srednjim školama koji je tijekom pandemijske krize postao još veći.

Na koji način motivirati učenike i učenice iz ranjivih skupina, ali i sve učenike i učenice, da unatoč svim izazovima s kojima se nose posljednjih mjeseci (p)ostanu motivirani za učenje, razviju otpornost, nauče bolje se nositi sa stresom, osvijeste svoje jake strane; kako u novonastaloj situaciji uključiti roditelje što se pokazuje ključnim za dobrobit učenika te školu učiniti pozitivnom zajednicom u kojoj se svatko osjeća dobro i sigurnoNa ova i slična pitanja nastojat će se odgovoriti kreiranjem novog kurikuluma koji će se prvotno primijeniti u 12 srednjih škola u 4 partnerske zemlje.

Očekuju nas mnogobrojne aktivnosti: istraživanje postojećih praksi u Europi i partnerskim zemljama, fokus grupe s učenicima i učiteljima, kreiranje novog kurikuluma s naglaskom na inkluzivno i socio-emocionalno učenje, provedba novog kurikuluma, kreiranje digitalne platforme s novim materijalima.

Socio-emocionalno i inkluzivno učenje uvijek je bilo važno, no čini nam se kako je u novoj svakodnevici prepunoj novih izazova još važnije dati vjetar u leđa našim učenicima i učenicama. Stoga pratite aktivnosti oko BE-IN projekta te se nadamo da ćete pronaći inspiraciju i za vlastiti rad s djecom i mladima.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.